Zece premii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

Zece premii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară
24 iulie 2016 Printează articolul

Aşa cum ne-au obişnuit în fiecare an, componenţii lotului olimpic al României au punctat şi în 2016 la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, la care au obţinut zece premii. Olimpicii români au cucerit două medalii de aur, cinci medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune la această a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, care a avut loc în perioada 15 – 23 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă) şi la care au participat 150 de competitori din 6 ţări.

Premii la toate disciplinele de concurs

Elevii români au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică.
În funcţie de probele susţinute în cadrul olimpiadei, elevii români au înregistrat următoarele rezultate:
• Chimie: Anamaria Leonescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) şi Cristian Tudor Cozma (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de bronz.
• Matematică: Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur şi Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint. Din echipa de matematică a făcut parte şi Andra-Elena Mircea (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Unirea” din Focşani).
• Informatică: Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) – medalie de aur, Alexandru Petrescu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint şi Laura Ioana Georgescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – menţiune.
• Fizică: Petru Cotruţ (clasa a X-a) – medalie de argint şi Anca Drăgulescu (clasa a XI-a) – medalie de bronz. Din echipă a făcut parte şi SIlviu Adrian Predoi. Toţi aceşti trei elevi provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
La edţia curentă au participat peste 150 de competitori din 6 ţări.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu