La plajă, dar nu oricum. Baia de soare, condiţionată de şezlong?

La plajă, dar nu oricum. Baia de soare, condiţionată de şezlong?
29 mai 2020 Printează articolul

O altă măsură anunţată românilor se referă la accesul la plajă. Bine, bine, la plajă, dar nu oricum. Baia de soare, condiţionată de şezlong?

Începând de luni, 1 iunie 2020, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente. Se va asigura o distanță de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite. De asemenea, accesul la plaje se face și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Evident, ordinal comun la care se face referire nu există. Guvernanţii, după cum se ştie şi s-a şi văzut, au nevoie de multe zile până fac un ordin comun. Alta ar fi fost treaba dacă era vorba de ceva care să-i ajute pe ei la buzunar.

Atentatul guvernanţilor la buzunarul românilor

Cea mai mare aberaţie este să condiţionezi accesul la plaje de şezlonguri. Cum şi-au dat seama că hotărârea va fi atacată şi ar avea de plătit alte oale sparte, Ludovic Orban s-a sucit. Marele prim ministru tocmai a declarat astăzi, pe după amiază, că va modifica actul normativ în sine, în sensul că totuşi nu va fi condiţionat accesul. Până la această oră nu s-a făcut respectiva modificare, rămânând doar la declaraţia lui Orban.

“Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul cu cât e, 8 – 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful. Deci, facem corectura, sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare, dar, cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone pe unde nu este reglementare cu astea (şezlonguri – n.r.) să vină cu cearşaf, cu prosop”, a declarat Orban, după cum scrie pe site-ul https://www.stiripesurse.ro/video-ludovic-orban-anunta-ca-romanii-pot-face-plaja-si-cu-cearsaful-vom-face-o-revenire-in-anexa_1469990.html?fbclid=IwAR3r7TG3bZ0-cjwSzXA0MXOIax1Q6vgAEywDf4gnqzcPzYZ7ZgBxTbjifCY.

Şi cu cearceaful din dotare

Declaraţia lui Orban  arată încă o dată cât de aerieni sunt cei de la conducere, atunci când spun că un şezlong e 8-10 lei.   În realitate, pentru omul de rând, fără minimum 20 de lei, nici nu se pune în discuţie să te atingi de vreun şeslong, 20 de lei fiind preţul de anul trecut. Oricum, guvernanţii dau dovadă că habar n-au care sunt preţurile de închiriere la şezlonguri şi nici nu au de unde, că-i greu să te informezi. În primul rând, Orban pare că nu este de pe aceste meleaguri  şi, asemeni ministrului Turismului, e afon vizavi de acest subiect, deci nu ştie cu cât se închiriază un şeslong. Başca faptul că nu se amestecă ei cu mulţimea pe litoralul românesc. Şi chiar dacă mai văd Marea Neagră, pe plaja de la Neptun şezlongul e gratuit. Boierul, vorba aceea, tot boier rămâne! Evident, din banul public!

Concluzionând, “tătucul 2” ne dă voie, deci românii pot merge la plajă sau alte locuri şi cu cearceaful sau prosopul din dotare.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu