România, locul I în Europa la Chimie

România, locul I în Europa la Chimie
02 august 2016 Printează articolul

Participarea de anul acesta a lotului olimpic al ţării noastre ne-a adus un rezultat remarcabil, în sensul că România a ocupat locul I în Europa şi locul al II-lea în lume la Chimie. Este vorba de clasamentul neoficial al ţărilor participante (75) la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie. Abia încheiată, la olimpiada care a avut loc la Tbilisi, în Georgia, între 23 iulie şi 1 august 2016, lotul României a obţinut trei medalii de aur şi una de argint.
Rezultatul obţinut de lotul olimpic al României este cel mai bun din istoria participării româneşti la această competiţie.

Andrei Iliescu, premiu şi pentru cel mai mare punctaj din concurs

România, locul I în Europa la Chimie

Cei trei elevi români medaliaţi cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti: în foto), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, premiat cu „argint” în 2015) şi Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi). Performanţa lui Andrei Iliescu, laureat cu aur şi la ediţia anterioară, a fost recunoscută suplimentar, fiindu-i decernat şi premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.
Medalia de argint a fost obţinută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
La ediţia din acest an au fost prezenţi 264 de competitori din 75 de ţări.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu