BAC: 44 de candidaţi eliminaţi pentru copiat

BAC: 44 de candidaţi eliminaţi pentru copiat
22 august 2016 Printează articolul

La prima probă scrisă din cadrul sesiunii august-septembrie 2016 a examenului naţional de Bacalaureat, proba de Limba şi literatura română – E)a), s-au înregistrat şi eliminări, 44 de candidaţi fiind scoşi din examen pentru tentativă de copiat. Din totalul celor 22.624 de candidaţi înscrişi pentru a susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, au participat 18.635 de candidaţi, ceea ce a însemnat o prezenţă de 82,37%. Cei mai mulţi dintre cei 44 de candidaţi care au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă au fost în judeţul Alba (5 candidaţi). La această primă probă scrisă a celei de a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 3.945 de candidaţi au ales să absenteze. Potrivit reglementărilor în vigoare, 19.637 de candidaţi au cerut recunoaşterea, în sesiunea curentă, a notelor obţinute la proba la română în sesiuni anterioare.
Probele scrise continuă marţi, 23 august, cu proba E)b) – Limba şi literatura maternă, respectiv miercuri, 24 august, cu proba E)c) – proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d), ultima din această sesiune, se va desfăşura vineri, 26 august.
Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) sunt programate pentru data de 29 august. Rezultatele finale, deci după rezolvarea contestaţiilor, vor fi făcute publice la centrele de examen şi pe site-ul www.bacalaureat.edu.ro în data de 1 septembrie.

Sursa foto: http://www.onlinedegreeprograms.com/

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu