Unde mergem de Revelion? Oferte din ţară şi străinătate

Unde mergem de Revelion? Oferte din ţară şi străinătate
29 septembrie 2017 Printează articolul

Unde mergem de Revelion este o întrebare care stă deja pe buzele multora dintre noi, astfel că vă prezentăm oferte din ţară şi străinătate. Ofertele pentru Revelionul 2018 au inundat de ceva vreme site-urile cu profil turistic. Parcurg sutele de anunţuri în acest sens pe care le fac pensiunile şi hotelurile din România. Unele preţuri sunt acceptabile, în alte situaţii gazdele se declară chiar dispuse la negocieri, deci să mai scadă din tarif, în favoarea oaspeţilor.

Ai de unde alege

La o privire de ansamblu, costul unui sejur de trei sau cinci zile cu ocazia trecerii în noul an nu s-a modificat, în comparaţie cu sezonul trecut, îmi dă asigurări Gheorghe Crăciun, în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei Pensiunilor din România. La ora actuală, în ţara noastră, potrivit datelor furnizate de interlocutorul meu, sunt aproximativ 8.000 de unităţi de cazare, ceea ce înseamnă hoteluri, pensiuni, hosteluri, cabane şi alte forme de găzduire a oaspeţilor, deci avem de unde alege, noi, turiştii.

Vacanţe pe alte meleaguri

La acestea se adaugă şi promisiunile unor vacanţe de neuitat venite din străinătate. Sunt şi români, cei cu dare de mână, evident, care preferă ca în noaptea dintre ani să dea iarna autohtonă pe vara de la celălalt capăt al pământului. Şi din acest punct de vedere posibilităţile sunt nelimitate. De pildă, zece zile în Maroc înseamnă 1.450 de euro de persoană. Există pachete turistice pe diverse perioade în Vietnam sau Cambodgia, la 3.300 de euro de persoană, în Miami ori insule din arhipelagul Caraibelor, la 3.800 de euro de persoană. Sunt locuri pentru care s-au făcut rezervări încă din vara asta. Alţii au ieşit abia acum la cumpărături. Agenţiile de turism susţin că nu duc lipsă de clienţi, un sfert din portofoliul pe care îl expun pentru petrecerea revelionulului în străinătate fiind deja achiziţionat.

Preţ şi calitate

Dar să ne întoarcem la ceea ce se întâmplă în România. Cum spuneam mai devreme, sunt oferte pentru toate buzunarele. Te poţi duce în oricare colţ de ţară. Sunt zone cu un potenţial turistic deosebit, aşa cum e Maramureşul. Exemple pot fi date şi în privinţa Bucovinei, a Munţilor Apuseni, la care se adaugă Sighişoara, Sibiu, Braşov, dar şi în Muntenia, în Argeş, Vâlcea. Nu mai spun de Valea Prahovei, unde găseşti pensiuni şi hoteluri la tot pasul. Acolo unde abundă unităţile de cazare diferenţierea se face în special în privinţa calităţii serviciilor de masă şi de cazare, spun cunoscătorii în domeniu.

Tradiţiile populare

Dacă însă e vorba de revelion, atunci observ din anunţurile pe Internet că pensiunile, în special, apelează la tradiţiile populare specifice fiecărei zone etnografice. E clar că, din acest punct de vedere, pe primul loc sunt mâncarea şi băutura. Aproape toţi proprietarii de vile şi pensiuni ne aşteaptă cu pălincă ori ţuică, cu brânzeturi şi mezeluri făcute după reţete locale, cu tot felul de alte mâncăruri care au un gust şi un miros ca la mama acasă. La toate acestea se adaugă grupurile de colindători ori diverse echipe de dansatori şi muzicanţi care ne vor încânta cu ritmuri la rândul lor tradiţionale.

Omul sfinţeşte locul

Ba unele pensiuni ne promit că în noaptea dintre ani putem să ne îmbrăcăm noi, turiştii, în costumele populare specifice locului în care am ajuns, ca să ne pozăm pentru amintiri de neuitat. Omul sfinţeşte în cele din urmă locul. Am întâlnit de-a lungul timpului proprietari de pensiuni care sunt deschişi la suflet şi, în plus, ştiu să interacţioneze cu turiştii, creindu-se un mediu de-a dreptul familiar. Dincolo de mâncare şi de băutură, probabil că tocmai atmosfera e cea care defineşte reuşita unei petreceri. Dar asta depinde de talentul fiecărei gazde în a descreţi frunţile oaspeţilor săi.

Pentru toate buzunarele

Dacă vorbim strict de bani, atunci pot să vă spun o serie de tarife pe care le-am văzut pe diverse platforme on-line unde pensiunile şi hotelurile şi-au postat ofertele. Vă puteţi face o idee despre tarifele practicate în diverse regiuni. Mai trebuie spus, aşa cum remarca preşedintele Asociaţiei Pensiunilor din România, Gheorghe Crăciun, că de revelion 70% din locurile în pensiunile şi hotelurile din ţara noastră sunt ocupate de români.

Oferte din România 

  • Bran. Pentru patru nopţi de cazare, cu demipensiune, o vilă cere 1.000 de lei de persoană, incluzând masa festivă de revelion. Tot în această localitate, o cabană se adresează grupurilor de cel puţin opt persoane şi cel mult zece, pentru care tariful, cu tot cu masa de revelion, e de 250 de lei de persoană pe zi, în cadrul unui sejur de cinci zile. Rămânem în zona asta, pentru că avem o altă ofertă, de 1.200 de lei de persoană, cazare şi masă festivă de revelion, sejurul fiind de cinci zile.
  • Păltiniş. La vilă, plăteşti 1.690 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare sau 1.800 de lei pentru cinci nopţi, cu tot cu masa festivă.
  • Baia Mare. Oferta unui hotel este de trei nopţi de cazare, plătind 1.520 de lei pentru două persoane.
  • Predeal. O pensiune are tariful de 170 de lei de persoană, pe noapte, dar cu condiţia să te cazezi aici pentru cel puţin patru nopţi şi să faci parte dintr-un grup de cel puţin 20 de persoane.
  • Braşov. La pensiune, tarife între 1.800 şi 3.000 de lei pentru patru nopţi de cazare şi mic dejun, plus masa festivă.
  • Sinaia. Oferta unei pensiuni e de patru nopţi de cazare pentru cameră matrimonială, preţul fiind de 1.380 de lei pentru două persoane. Sau cel mult 1.600 de lei, la cameră matrimonială de lux, tot pentru două persoane.
  • Buşteni. Pachet de patru nopţi de cazare la 1.750 de lei sau pentru apartament la 2.250 de lei.
  • Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud. Pensiune completă pentru patru nopţi de cazare la 1.900 de lei de persoană.
  • Comarnic. Demipensiune pentru patru nopţi de cazare, la 1.250 de lei sau 1.500 de lei pentru patru nopţi, pensiune completă, de persoană.
  • Herculane. O vilă are tarife, între 26 decembrie şi 3 ianuarie, de la 50 la 110 euro pe noapte, în funcţie de cameră, simplă, dublă sau apartament. Masa de revelion costă 110 euro. Sejurul minim e de trei nopţi.
  • Piatra Neamţ. Cazare în pensiune, cu mic dejun inclus, 270 de lei pe noapte de persoană. La care se adaugă 190 de lei de persoană pentru petrecerea din noaptea de revelion. Dacă alegeţi un sejur de trei nopţi de cazare în acest loc, oferta la cazare este de 570 de lei de persoană.
  • Humor. O pensiune din vecinătatea Mănăstirii Humor, în judeţul Suceava, oferă cazare, bucate tradiţionale, masa festivă dintre ani, plimbare cu sania, vizitarea mănăstirilor din zonă şi alte activităţi în aer liber, deci un program variat, la tariful de 2.490 de lei de persoană. Sejurul e de patru nopţi de cazare.
  • Pucioasa. Cazare în vilă, fără masă, sejur de trei nopţi, 150 de lei de persoană pe noapte. Mai e şi varianta cu 130 de lei pe noapte de persoană, la un sejur de patru nopţi. Oferta se adresează unui grup de 14 persoane.
  • Olăneşti, judeţul Vâlcea. Puteţi închiria o vilă întreagă, cu şapte camere, 14 locuri, dacă sunteţi un grup, timp de trei nopţi, pentru suma de 5.000 de lei.
  • Călimăneşti-Căciulata. Patru nopţi de cazare pentru 1.000 de lei de persoană, la care se adaugă 250 de lei pentru masa de revelion şi 125 de lei pentru carnaval.
  • Moeciu. O vilă oferă un pachet de patru nopţi de cazare, în regim de demipeniune, cu tot cu masa festivă, pentru 1.350 de lei de persoană.
  • Crivaia, judeţul Caraş-Severin. La o vilă, sejur de patru nopţi, pensiune completă, masă festivă, în total plătiţi între 1.299 şi 1.799 de lei, în funcţie de gradul de confort al camerei.
  • Băile Tuşnad. O pensiune cu 40 de locuri se poate închiria cu 10.000 de lei pentru o perioadă de patru nopţi. Aviz celor care vor să plece în grup mare într-o vacanţă la munte.
  • Cacica, judeţul Suceava. Un hostel are tarife între 1.000 şi 1.600 de lei. Depinde cât timp staţi aici. Preţul cel mai mic e pentru două nopţi, cel mai mare pentru cinci nopţi.
  • Beliş, judeţul Cluj. O pensiune cu 20 de locuri se poate închiria timp de patru nopţi pentru suma de 2.400 de euro. Fără masă.
  • Sighişoara. O pensiune oferă un sejur de patru nopţi la 2.400 de euro.
  • Voroneţ, judeţul Suceava. Am întâlnit cea mai extinsă ofertă la o pensiune. E vorba de 15 zile, ceea de înseamnă că prindeţi aici şi Crăciunul, şi Revelionul. Toată vila poate fi închiriată pentru tariful de 6.000 de lei.
  • Vişeu de Sus, Maramureş. Sejur de cel puţin trei nopţi de cazare cu 150 de lei pe zi, de persoană.
  • Suceviţa. Patru nopţi de cazare, pensiune completă, cu două mese festive, una de revelion şi alta de Sfântul Vasile, la preţul total de 1.000 de lei de persoană.
  • Dâmbovicioara, judeţul Argeş. Pensiune. Trei nopţi de cazare, pensiune completă, 1.500 de lei de persoană.
  • Buşteni. Casă de închiriat, cu trei dormitoare, două băi, încălzire la sobă sau la centrală, pe o perioadă de trei nopţi, la preţul de 500 de euro.
  • Săpânţa. Regim de demipensiune, masa festivă de revelion inclusă în preţ, 200 de lei de persoană, pe zi.
  • Borşa. Regim de demipensiune, masa festivă inclusă în preţ, 380 de lei pe noapte de persoană.

După cum s-a văzut, ofertele sunt dintre cele mai diverse, deci nu vă rămâne decât să vă alegeţi locul şi să faceţi rezervarea.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu