Unde mergem de Revelion? Oferte din ţară şi străinătate

by stiriAdmin | septembrie 29, 2017 12:36 pm

Unde mergem de Revelion este o întrebare care stă deja pe buzele multora dintre noi, astfel că vă prezentăm oferte din ţară şi străinătate. Ofertele pentru Revelionul 2018 au inundat de ceva vreme site-urile cu profil turistic. Parcurg sutele de anunţuri în acest sens pe care le fac pensiunile şi hotelurile din România. Unele preţuri sunt acceptabile, în alte situaţii gazdele se declară chiar dispuse la negocieri, deci să mai scadă din tarif, în favoarea oaspeţilor.

Ai de unde alege

La o privire de ansamblu, costul unui sejur de trei sau cinci zile cu ocazia trecerii în noul an nu s-a modificat, în comparaţie cu sezonul trecut, îmi dă asigurări Gheorghe Crăciun, în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei Pensiunilor din România. La ora actuală, în ţara noastră, potrivit datelor furnizate de interlocutorul meu, sunt aproximativ 8.000 de unităţi de cazare, ceea ce înseamnă hoteluri, pensiuni, hosteluri, cabane şi alte forme de găzduire a oaspeţilor, deci avem de unde alege, noi, turiştii.

Vacanţe pe alte meleaguri

[1]

La acestea se adaugă şi promisiunile unor vacanţe de neuitat venite din străinătate. Sunt şi români, cei cu dare de mână, evident, care preferă ca în noaptea dintre ani să dea iarna autohtonă pe vara de la celălalt capăt al pământului. Şi din acest punct de vedere posibilităţile sunt nelimitate. De pildă, zece zile în Maroc înseamnă 1.450 de euro de persoană. Există pachete turistice pe diverse perioade în Vietnam sau Cambodgia, la 3.300 de euro de persoană, în Miami ori insule din arhipelagul Caraibelor, la 3.800 de euro de persoană. Sunt locuri pentru care s-au făcut rezervări încă din vara asta. Alţii au ieşit abia acum la cumpărături. Agenţiile de turism susţin că nu duc lipsă de clienţi, un sfert din portofoliul pe care îl expun pentru petrecerea revelionulului în străinătate fiind deja achiziţionat.

Preţ şi calitate

Dar să ne întoarcem la ceea ce se întâmplă în România. Cum spuneam mai devreme, sunt oferte pentru toate buzunarele. Te poţi duce în oricare colţ de ţară. Sunt zone cu un potenţial turistic deosebit, aşa cum e Maramureşul. Exemple pot fi date şi în privinţa Bucovinei, a Munţilor Apuseni, la care se adaugă Sighişoara, Sibiu, Braşov, dar şi în Muntenia, în Argeş, Vâlcea. Nu mai spun de Valea Prahovei, unde găseşti pensiuni şi hoteluri la tot pasul. Acolo unde abundă unităţile de cazare diferenţierea se face în special în privinţa calităţii serviciilor de masă şi de cazare, spun cunoscătorii în domeniu.

Tradiţiile populare

Dacă însă e vorba de revelion, atunci observ din anunţurile pe Internet că pensiunile, în special, apelează la tradiţiile populare specifice fiecărei zone etnografice. E clar că, din acest punct de vedere, pe primul loc sunt mâncarea şi băutura. Aproape toţi proprietarii de vile şi pensiuni ne aşteaptă cu pălincă ori ţuică, cu brânzeturi şi mezeluri făcute după reţete locale, cu tot felul de alte mâncăruri care au un gust şi un miros ca la mama acasă. La toate acestea se adaugă grupurile de colindători ori diverse echipe de dansatori şi muzicanţi care ne vor încânta cu ritmuri la rândul lor tradiţionale.

Omul sfinţeşte locul

Ba unele pensiuni ne promit că în noaptea dintre ani putem să ne îmbrăcăm noi, turiştii, în costumele populare specifice locului în care am ajuns, ca să ne pozăm pentru amintiri de neuitat. Omul sfinţeşte în cele din urmă locul. Am întâlnit de-a lungul timpului proprietari de pensiuni care sunt deschişi la suflet şi, în plus, ştiu să interacţioneze cu turiştii, creindu-se un mediu de-a dreptul familiar. Dincolo de mâncare şi de băutură, probabil că tocmai atmosfera e cea care defineşte reuşita unei petreceri. Dar asta depinde de talentul fiecărei gazde în a descreţi frunţile oaspeţilor săi.

Pentru toate buzunarele

Dacă vorbim strict de bani, atunci pot să vă spun o serie de tarife pe care le-am văzut pe diverse platforme on-line unde pensiunile şi hotelurile şi-au postat ofertele. Vă puteţi face o idee despre tarifele practicate în diverse regiuni. Mai trebuie spus, aşa cum remarca preşedintele Asociaţiei Pensiunilor din România, Gheorghe Crăciun, că de revelion 70% din locurile în pensiunile şi hotelurile din ţara noastră sunt ocupate de români.

Oferte din România [2]

După cum s-a văzut, ofertele sunt dintre cele mai diverse, deci nu vă rămâne decât să vă alegeţi locul şi să faceţi rezervarea.

 

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.stiriutile.ro/wp-content/uploads/2017/09/maroc-marrakesh-1.jpg
  2. [Image]: https://www.stiriutile.ro/wp-content/uploads/2017/09/sirnea-bran-brasov-cty.jpg

Source URL: https://www.stiriutile.ro/unde-mergem-de-revelion-oferte-din-tara-si-strainatate/