Castelul Corvinilor. Record de încasări de la oaspeţii din 2017

Castelul Corvinilor. Record de încasări de la oaspeţii din 2017
09 ianuarie 2018 Printează articolul

Anul trecut, Castelul Corvinilor a marcat un record de încasări de la oaspeţii din 2017. Castelul Corvinilor a fost vizitat de peste 300.000 de persoane, astfel că au fost încasări de peste 6 milioane de lei de la oaspeţi.

Turismul românesc poate să producă bani. Avem cu ce, de la obiective istorice şi culturale până la peisaje de o inegalabilă frumuseţe. Totul e să fim bine organizaţi şi atunci rezultatele vin. Iată un exemplu concludent în privinţa Castelului Corvinilor din judeţul Hunedoara. Statistica pe anul trecut arată că datorită acestei bijuterii arhitectonice au fost înregistrate încasări de mai bine de şase milioane de lei.

Tot mai mulţi vizitatori

Banii au venit, evident, din biletele vândute celor care au vizitat acest obiectiv. Pe lângă biletul în sine, au mai fost percepute taxe pentru ghizi, pentru filmat şi fotografiat, la care se adaugă banii din închirierea capelei şi a unor săli pentru o serie de evenimente.

De remarcat că numai pe parcursul anului 2017 au vizitat Castelul peste 300.000 de persoane, atât români, cât şi străini. Cifra e mai mare cu peste 30.000 de persoane faţă de situaţia din 2015.

Autorităţile se mândresc

Autorităţile locale se mândesc astfel cu un obiectiv istoric de excepţie.

„Anul trecut, Muzeul Castelul Corvinilor a fost vizitat de 333.334 de turişti, mai mult cu 33.000 faţă de anul 2016, când pragul castelului a fost trecut de un număr de 300.193 de persoane. În total, turiştii au plătit 6,2 milioane de lei în anul 2007, în timp ce în anul 2016 încasările au totalizat 5,29 milioane lei”, este declaraţia făcută de purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Iancău.

Cei mai mulţi turişti au venit aici în perioada verii. Preţul unui bilet pentru adulţi este de 20 de lei. Există însă o serie de reduceri pentru diverse categorii de vizitatori. Castelul Corvinilor a fost construit în secolul al XV-lea, fiind considerat printre cele mai impunătoare edificii de acest fel din Europa.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu