Schimbarea permisului de conducere străin cu unul românesc

Schimbarea permisului de conducere străin cu unul românesc
26 ianuarie 2016 Printează articolul

Permisul de conducere eliberat în alte state poate fi schimbat cu permis de conducere românesc, în condițiile în care statele se află pe lista țărilor semnatare ale convenției pentru circulația rutieră.
Pentru echivalarea permisului de conducere fără examinare, trebuie depuse la dosar următoarele acte:
• Act de identitate, original și copie.
• Fișă deținător permis de conducere, cu mențiunea „apt conducator auto”.
• Aviz medical.
• Aviz psihologic.
• Chitanța doveditoare a plății contravalorii permisului de conducere – 68 de lei – plătită la CEC.
• Permisul de conducere național împreună cu traducerea legalizată.
• Declarație notarială pe propria răspundere în care solicitantul garantează autenticitatea permisului depus pentru schimbare, faptul că nu mai posedă al permis de conducere național sau un duplicat și faptul că dreptul de conducere nu i-a fost anulat sau suspendat.
• Pentru permise de conducere eliberate de Republica Libaneză și Republica Islamică Pakistan este necesară și o adeverință care atestă autenticitatea și echivalarea categoriilor de permis, adeverință ce se elibereazaă de către Ambasada statului în România.
Lista țărilor semnatare ale Convenției asupra circulației rutiere: Africa de Sud, Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bahamas, Bahrain, Belarus, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Coasta de Fildeș, Croația, Cuba, Danemarca, Estona, Macedonia, Rusia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Guyana, Ungaria, Iran, Israel, Italia, Kazahstan, Kuwait, Letonia, Liberia, Lituania, Luxemburg, Maroc, Monaco, Mongolia, Nigeria, Norvegia, Uzbekistan, Pakistan, Filipine, Polonia, Africa Centrala, Moldova, Congo, Cehia, San Marino, Senegal, Serbia, Seychelles, Slovacia, Slovenia, Suedia, Elveția, Tadjikistan, Tunisia, Turkmenistan, Ucraina, Uruguay, Zimbabwe.
Pe lângă aceste state semnatare ale convenției, există și o listă de state care nu au semnat, însă pentru care permisele pot fi totuși schimbate fără examinare sau testare în prealabil: Canada, Cipru, Coreea, Egipt, Iordania, Irlanda, Islanda, Japonia, Liban, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Muntenegru, Siria, Spania, America, Turcia și China.

  Categorie:
adaugă comentariu

1 Comment

  1. iulie 03, 02:19 #1 Laura

    Am o intrebare: daca obtin un permis auto in uk restrictionat ptr cutie automata si il schimb in romania, se va mentiona si pe acesta restrictia? Adica si in romania va trebui sa conduc numai masina automata?

    Reply to this comment

Adaugă comentariu