Reguli noi pentru şoferi. Obligaţi să mergem cu maşinile mai des la ITP 

Reguli noi pentru şoferi. Obligaţi să mergem cu maşinile mai des la ITP 
04 ianuarie 2018 Printează articolul

Câteva reguli noi vor fi instituite pentru şoferi, printre ele şi aceea de a fi obligaţi să mergem cu maşinile mai des la ITP.  Anul 2018 aduce câteva noutăţi pentru posesorii de automobile. În primul rând, maşinile mai vechi de 12 ani vor trebui duse de acum încolo la Inspecţia Tehnică Periodică o dată pe an. Până acum, acest interval era de doi ani.

Maşinile care au fost duse la ITP şi au picat testul din vicii majore vor trebui duse la reparaţii în cel mult 30 de zile, ca apoi să intre din nou pe rampa de evaluare tehnică.

Dezbatere publică

O altă prevedere care ar putea să apară din acest an în Codul Rutier e legată de şeferii care suferă de inimă ori de diabet. Obţinerea sau reînnoirea permisului auto vor putea fi realizate după ce în prealabil aceşti oameni aduc un aviz medical de la un specialist din domeniul afecţiunii lor. Ei ar putea fi supuşi periodic unui control al sănătăţii, pentru a proba capacitatea de a conduce maşina.

Dar aceasta este pentru moment numai o propunere pe care Ministerul Sănătăţii o va lansa în dezbatere publică în cursul acestei luni. Autorităţile doresc să clarifice problema până la finele lui ianuarie 2018.

Drobul de sare din mintea „inteligenţilor” de la Ministerul Sănătăţii

Legat de afecţiunile care chipurile nu le-ar permite respectivilor pacienţi să conducă un autoturism trebuie specificat că totul este o aberaţie a Ministerului Sănătăţii. Nimeni nu poate garanta nimănui că nu poate să sufere vreun infarct. Chiar dacă merge la doctor şi-şi face un EKG, investigaţie care arată doar trecutul şi momentul în care s-a făcut investigaţia, pacientul respectiv, imediat ce a părăsit spitalul sau cabinetul medical poate suferi un infarct. De altfel, „inteligenţii” din Ministerul Sănătăţii care vor să instituie aceste reguli aberante ar trebui să-şi amintească faptul că unii şoferi au făcut infarct şi nu erau suferinzi de inimă. În aceste condiţii, propunem aceloraşi „inteligenţi” din Ministerul Sănătăţii să instituie o măsură care să interzică obţinerea permisulşui de conducere tuturor posesorilor de inimă. Aici ar intra şi „inteligenţii” din Ministerul Sănătăţii, căci şi aceia au inimă. Inimă măcar la modul propriu.

Şi în privinţa persoanelor care suferă de diabet şi cărora aceeaşi „inimoşi inteligenţi” din Ministerul Sănătăţii vrea să le fure dreptul de a conduce un autoturism situaţia este diferită. Personal am văzut persoane care suferă de diabet insulino dependent care erau extrem de atente să nu depăşească ora de masă pentru a evita săî le scadă glicemia. Este cea  mai mafre tâmpenie auzită că acestora li se va face rău la volan, adică vor intra în hipoglicemie, îşi vor pierde cunoştinţa şi vor face accident. păi dacă gândim doar la modul cu drobul de sare deasupra capului, atunci să interzicem, cum mai spuneam, dreptul tuturor românilor de a conduce un autoturism. Că în orice moment poate să apară un sinucigaş, nu? Şi cum nici intenţia suicidală nu poate fi anticipată, să instituim, prin lege, interzicerea dobândirii permisului de conducere.

Lăsând gluma la o parte, domnilor „inteligenţi” din Ministerul Sănătăţii, nu încălcaţi continuu drepturile românilor, aşa cum vreţi să faceţi şi cu legea vaccinării obligatorii. Oricum le încălcaţi românilor drepturile continuu, măcar prin faptul că nu le asiguraţi dreptul la o consultaţie, medicamente, analize etc. În aceste condiţii, în care nu sunteţi capabili să asiguraţi nişte drepturi minime, lăsaţi-i în pace pe români şi vedeţi-vă de jocurile voastre de persoane „inteligente”.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu