RAR. Sute de serice-uri auto închise din cauza neregulilor tehnice

RAR. Sute de serice-uri auto închise din cauza neregulilor tehnice
05 decembrie 2017 Printează articolul

Inspectorii RAR trag un semnal de alarmă pentru şoferi şi, în consecinţă, sute de serice-uri auto au fost închise din cauza neregulilor tehnice. O serie de nereguli tehnice, dar şi lipsa de autorizaţii constituie principalele cauze pentru care peste 200 de serice-uri auto din toată ţara au fost închise. Decizia vine în urma controlului efectuat de Registrul Auto Român la 655 de agenţi economici din acest domeniu.

Controlul a avut loc între 15 octombrie şi 30 noiembrie. Experţii RAR atrag atenţia posesorilor de autoturisme să fie foarte atenţi unde îşi duc maşina pentru a fi reparată şi să se informeze asupra autorizaţiilor pe care aceste societăţi le posedă.

Ce s-a constatat

„Sancțiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activități de reparații la sistemul de rulare fără a deține Autorizație Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecțiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condițiilor și reglementărilor legale privind admiterea și menținerea în circulație, neconformitatea de a nu-și păstra și respecta condițiile inițiale de autorizare și lipsa certificatelor de garanție emise pentru lucrările efectuate”, anunţă RAR în cadrul unui comunicat de presă.

Societăţile care au fost depistate cu nereguli au primit amenzi totalizând 596.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate de inspectorii Departamentului Supraveghere de Piaţă din cadrul RAR.

Avertisment pentru şoferi

Cea mai mare capcană pentru clienţi, arată specialiştii RAR, vine din partea acelor service-uri care promit servicii rapide şi ieftine.

„Ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul și a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto”, constată aceeaşi sursă de informaţie.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu