Program prelungit la Serviciul de Paşapoarte, în Capitală

Program prelungit la Serviciul de Paşapoarte, în Capitală
02 august 2017 Printează articolul

Pe fondul aglomerării şi a cozilor uriaşe, având în vedere că în perioada concediilor mulţi români revin în ţară, inclusiv cu scopul de a-şi preschimba paşapoartele care se apropie de termenul de expirare, s-a decis ca la Serviciul de Paşapoarte, în Capitală, să se lucreze program prelungit.
Până la data de 31 august 2017, serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor electronice simple şi paşapoartelor temporare simple din Bucureşti îşi prelungesc programul până la ora 18.30, anunţă Direcţia Generală de Paşapoarte din Ministerul de Interne. Astfel, programul de lucru cu publicul va fi de la 8:30 până la 18:30, pentru ca toate cererile solicitanţilor din fiecare zi în parte să fie preluate.

Bonuri de ordine la Serviciul de Paşapoarte

Odată ajunşi la unul dintre birourile de paşapoarte din Capitală, accesaţi dispozitivul electronic care va emite imediat un bon de ordine, apoi aşteptaţi să fiţi chemat, în ordinea numărului, la unul dintre ghişee. Pe de altă parte, este bine de ştiut că un bon de ordine se poate obţine şi prin programare online, dacă accesaţi pagina de Internet www.prefecturabucureşti.ro, la secţiunea paşapoarte-programări online.

Adresele birourilor de paşapoarte din Capitală

În aproape toate sectoarele Bucureştiului, excepţie făcând Sectorul 5, există câte un serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare. Doar că nu la toate sediile se pot depune cereri pentru soluţionarea tutror problemelor. Iată şi adresele acestor birouri :
• Sectorul 1 – strada Piaţa Amzei numărul 13. La acest sediu se vor prelua cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice pentru cetăţenii români cu domiciliul în România în cazul primului paşaport sau înlocuirii celui deţinut anterior, indiferent de vârstă.
• Sectorul 2 – Şoseaua Pipera numărul 49 (sediul unde funcţionează şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – D.R.P.C.I.V.) . La sediul de aici se depun cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi a paşapoartelor simple temporare pentru cetăţenii români cu domiciliul în România, cele pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate precum şi cererile ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării documentului de călătorie deţinut anterior.
• Sectorul 3 – strada Ion Ţuculescu numărul 42 B (în incinta Liceului Tehnologic „Nicolae Tecu”). La acest sediu se vor prelua cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice pentru cetăţenii români cu domiciliul în România în cazul primului paşaport sau înlocuirii celui deţinut anterior, indiferent de vârstă.
• Sectorul 4 – strada Străduinţei numărul 1. La acest sediu se vor prelua cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice pentru cetăţenii români cu domiciliul în România în cazul primului paşaport sau înlocuirii celui deţinut anterior, indiferent de vârstă.
• Sectorul 6 – strada Virtuţii numărul 1-3. La acest sediu se vor prelua cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice pentru cetăţenii români cu domiciliul în România în cazul primului paşaport sau înlocuirii celui deţinut anterior, indiferent de vârstă.

Bucureştenii din Sectorul 5 vor putea merge tot la sediul din Sectorul 2, acolo unde funcţionează  Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Bucureşti.

Doar câteva activităţi la sediul din Nicolae Iorga

La sediul din str. Nicolae Iorga nr. 27, sectorul 1, în cadrul programului de lucru cu publicul, luni-vineri 8:30-16:30, se vor desfăşura exclusiv următoarele activităţi:
1. activităţi privind suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate (retrageri de paşapoarte şi eliberări paşapoarte ca urmare a expirării măsurii restrictive, efectuarea de menţiuni ca urmare a expirării măsurii restrictive);
2. activităţi ce decurg din implicarea cetăţenilor români în diferitele evenimente în străinatate (invitaţii, declaraţii, remiteri de paşapoarte din străinătate);
3. depuneri de cereri pentru eliberarea de adeverinţe privind restricţionarea dreptului la libera circulaţie în străinătate;
4. confirmarea serviciilor neprestate pe chitanţele nefolosite la depunerea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi simple temporare;
5. confirmarea valabilităţii paşapoartelor emise în anul 2006.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu