Mulţumim Turciei pentru noul sediu al paşapoartelor din Bucureşti!

Mulţumim Turciei pentru noul sediu al paşapoartelor din Bucureşti!
23 august 2017 Printează articolul

Mulţumim Turciei pentru noul sediu al paşapoartelor din Bucureşti şi uite că se poate şi aşa, fără aglomeraţie. Am fost la noul serviciu pentru eliberarea paşapoartelor, în Plaza România, pe bulevardul Timişoara. La etajul doi al imensei clădiri, aproape de zona restaurantelor, dar oricum strict delimitat de mirosul sosurilor, am descoperit un spaţiu curat ca lacrima, vast, unde simţi ce înseamnă civilizaţia.

Totul merge şnur

Programul începe la 8.30, dar până la 10.30 deja trecuseră pe aici 180 de persoane. Vorbesc deci despre ziua de azi, 23 august. Fluxul e destul de mare, după cum mi-a spus responsabilul acestui centru, comisar-şef Dan Marius. Asta înseamnă, în medie, câteva sute de oameni în fiecare zi. Au fost zile şi cu câte 800 de solicitanţi. „Toţi solicitanţii au fost preluaţi în ziua în care s-au prezentat aici”, m-a asigurat interlocutorul. Trebuie menţionat că programul e, în perioada verii, până la 18.30, de luni până vineri. Până la 31 august. După aceea, la 16.30 va fi ora de închidere.

Tot aici plăteşti şi taxele

Lipsa aglomeraţiei este şi rezultatul faptului că în acest loc funcţionează 20 de ghişee, dintre care patru sunt destinate minorilor pentru care părinţii solicită paşapoarte. Un alt lucru bun e că tot în Plaza România se află şi un ghişeu unde se plăteşte taxa de paşaport. Aşa că nu mai trebuie să baţi drumurile prin diverse locuri ale Bucureştiului ca să rezolvi problemele birocratice.

Trei desfiinţări şi o înfiinţare 

Noul sediu al paşapoartelor funcţionează din 21 august, anul de graţie 2017. După cum am văzut în declaraţiile diverşilor oficiali ai statului, oglindite în presă, această schimbare era preconizată încă de la finele anului trecut, deci nu are o strictă legătură cu aglomeraţia din această lună de la paşapoarte, în sediul din Şoseaua Pipera. După cum se ştie, de mai mulţi ani, în timpul verii, există un aflux foarte mare de solicitări pentru paşapoarte. Este o problemă pe care statul român nu reuşeşte să o rezolve în profunzimea sa. Cert este că noul centru deschis în Plaza România a preluat activitatea altor trei filiale bucureştene ale paşapoartelor. Cele care şi-au încetat între timp activitatea se aflau pe strada Ion Ţuculescu din Sectorul 3, pe strada Străduinţei din Sectorul 4 şi pe strada Virtuţii, în Sectorul 6.

Plăcuţa de la intrare 

Ce am mai remarcat la noul sediu al paşapoartelor din mall-ul de pe bulevardul Timişoara e că acest spaţiu de birouri a fost realizat cu sprijinul Guvernului Turciei. E o plăcuţă la intrare pe care scrie de unde ne-a venit sprijinul. Da, probabil că România e mult prea ocupată în perioada asta să numere banii rezultaţi din cea mai mare creştere economică de pe cuprinsul Uniunii Europene, în semestrul doi din acest an. Dacă tot numărăm şi numărăm, e clar de ce nu am găsit fondurile necesare pentru noile birouri de paşapoarte, ca să simtă şi cetăţeanul român ce înseamă să nu mai stai la cozi. Cum turcii au plătit, noi nu putem decât să le spunem simplu şi firesc, aferim! Teşekkürler!

Foto: Dan Gheorghe

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu