Ministerul de Externe clarifică situaţia vizelor pentru Canada

Ministerul de Externe clarifică situaţia vizelor pentru Canada
29 noiembrie 2017 Printează articolul

Ministerul de Externe clarifică situaţia vizelor pentru Canada. Mai bine zis, data de 1 decembrie reprezintă momentul în care cetăţenii români vor putea să călătorească în Canada fără viză. Această reglementare va intra în vigoare la ora 16:00, ora României, precizează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Poate vi se pare ciudat că se aminteşte chiar şi ora exactă de la care intră în vigoare această reglementare, dar veţi vedea că există nişte proceduri foarte clare, valabile la minut.  Cert este că în Canada veţi putea merge în călătorie de afaceri, în scop turistic sau pentru vizitarea unor rude numai în baza unui paşaport românesc valabil.

„Ministerul Afacerilor Externe salută decizia autorităţilor canadiene de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii români, decizie care încununează demersurile diplomatice susţinute din ultimii ani, la nivel bilateral româno-canadian, precum şi în format trilateral, cu participarea Comisiei Europene”, arată comunicatul MAE.

Mare atenţie la următorul aspect

Un element foarte important este legat de Autorizaţia de călătorie electronică (Electronic Travel Authorization – eTA), care trebuie obţinută înainte de a pleca spre Canada.

„Autorizaţia de călătorie electronică eTA se va putea obţine doar online, prin accesarea paginii de internet www.Canada.ca/eTA-Romania. Aplicaţia aferentă va deveni disponibilă pentru cetăţenii români numai din data de 1 decembrie 2017, de la orele 16:00, ora României. În consecinţă, cetăţenii români care şi-au planificat zboruri directe cu destinaţia Canada, cu decolare înainte de ora respectivă, nu vor putea obţine eTA anterior îmbarcării şi nu vor putea intra în Canada decât în baza unei vize valabile, chiar dacă avionul va ateriza pe teritoriul canadian ulterior orei specificate”, atenţionează comunicatul transmis de MAE.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu