EURES: se caută infirmieri şi asistenţi medicali

EURES: se caută infirmieri şi asistenţi medicali
11 martie 2016 Printează articolul

Românii pot accesa locuri de muncă din întreaga Uniune Europeană prin intermediul reţelei EURES.
Potrivit ultimului anunţ postat pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (www.anofm.ro), angajatorii din Spaţiul Economic European oferă 466 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi sunt oferite de angajatorii din Marea Britanie, după care urmează cei din Germania, Suedia şi Slovacia.

Posturile vacante, pe ţări

Posturile disponibile sunt următoarele:
• Marea Britanie –209 locuri de muncă: 60 de locuri pentru îngrijitor persoane/infirmier, 60 de locuri pentru asistent medical, 58 de locuri pentru bucătar, 30 de locuri pentru îngrijitor persoane, 1 loc pentru şofer profesionist.
• Germania –130 de locuri de muncă:15 locuri pentru factor poştal, 8 locuri pentru şofer autocamion (transport mărfuri), 10 locuri pentru bucătar, 10 locuri pentru barman, 10 locuri pentru persoane în gastronomia de sistem, 10 locuri pentru ospătar, 10 locuri pentru mecanic proces în tehnologia prelucrării plasticului şi a cauciucului, 7 locuri pentru lucrător calificat în producţie (industria automobilelor), 7 locuri pentru electrician, 7 locuri pentru sudor MIG -MAG/WIG, 6 locuri pentru hamal, 5 locuri pentru operator stivuitor, 5 locuri pentru operator CNC (laminor şi strung), 5 locuri pentru electrician industrial, 5 locuri pentru inginer proces în tehnologia prelucrării plasticului şi a cauciucului, 5 locuri pentru şofer camion pe distanţe lungi, 2 locuri pentru tehnician electronist (tehnologie de operare), 1 loc pentru inginer sistem de navigaţie satelit Galileo, 1 loc pentru şofer camion (trafic local),1 loc pentru mecanic echipamente sanitare, de încălzire şi aer condiţionat.
• Suedia – 55 de locuri de muncă: 20 de locuri pentru femeie de serviciu, 15 locuri pentru vopsitor auto, 10 locuri pentru mecanic auto, 10 locuri pentru tinichigiu auto.
• Slovacia – 37 de locuri de muncă: 30 de locuri pentru şofer autocamion transport internaţional, 7 locuri pentru îngrijitor persoane/infirmieri.
• Republica Cehă – 21 de locuri de muncă: 15 locuri pentru şofer profesionist camion, 5 locuri pentru şlefuitor/ pilitor, 1 loc pentru şofer camion (transport intern şi internaţional).
• Irlanda – 5 locuri de muncă, toate pentru meseria de tranşator carne.
• Polonia – 4 locuri de muncă: 1 loc pentru administrator / muncitor birou asistenţă, 1 loc pentru dezvoltator Android, 1 loc pentru designer grafic, 1 loc pentru asistent manager.
• Norvegia – 2 locuri de muncă: 1 loc pentru doctorand în departamentul biomedical, 1 loc pentru postdoctorand în departamentul biomedical.
• Belgia – 1 loc de muncă, anume pentru manager senior de proces (inginer în industria chimică cu experienţă vastă în lucrul cu polimeri).
• Spania – 1 loc de muncă, anume pentru meseria de masseur.
• Slovenia – 1 loc de muncă, anume pentru meseria de sudor MAG 135.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu ori de reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu