Locuri vacante în UE/Agricultorii, cei mai căutaţi

Locuri vacante în UE/Agricultorii, cei mai căutaţi
30 martie 2019 Printează articolul

Românii care caută o slujbă în străinătate trebuie să ştie că sunt 360 de locuri vacante în UE. Per total, agricultorii sunt cei mai căutaţi.

Angajatorii din Spaţiul Economic European, (Uniunea Europeană, plus Islanda, Liechtenstein si Norvegia) oferă, prin intermediul reţelei EURES, 360 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi, potrivit site-ului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (www.anofm.ro) sunt oferite de angajatorii din Olanda, urmaţi de cei din Germania, Marea Britanie etc.

Posturile vacante

Cele 360 de locuri de muncă vacante în UE sunt disponibile în următoarele ţări:

Olanda – 103 locuri de muncă: 45 pentru lucrător în sere, 45 pentru culegător căpșuni, 13 pentru culegător sparanghel.

Germania – 90 locuri de muncă: 15 pentru operator spălări industriale, 10 pentru manipulant bagaje, 10 pentru șofer de camion, 7 pentru grădinar, 7 pentru inspector tehnic de tren, 7 pentru specialist siguranță transport pe calea ferată, 5 pentru măcelar, 4 pentru personal servire, 2 pentru bucătar, 2 pentru marinar, 2 pentru operator mașini CNC, 2 pentru personal gastronomie de sistem, 2 pentru personal întâmpinare oaspeți, 2 pentru specialist restaurant, 2 pentru șofer de autobuz, 1 pentru cameristă, 1 pentru comandant de navă, 1 pentru croitor decorațiuni, 1 pentru manipulant marfă, 1 pentru mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, 1 pentru mecanic mașini industriale,1 pentru recepționer, 1 pentru tâmplar, 1 pentru tehnician aparate şi sisteme electronice, 1 pentru tehnician electronică – sisteme de construcții și infrastructură, 1 pentru tehnician sondaje topografice.

Marea Britanie – 75 de locuri de muncă: 50 pentru îngrijitor persoane la domiciliu, 15 pentru farmacist, 10 pentru infirmier.

Croația – 20 de locuri de muncă: 20 pentru animator hotel.

Norvegia – 18 locuri de muncă: 10 pentru măcelar, 5 pentru vopsitor auto/tehnician de reparații, 1 pentru ghid antrenor caiac; 1 pentru maestru pizzar, 1 pentru medic hematology.

Suedia – 16 locuri de muncă: 8 pentru mecanic mașini și utilaje grele, 8 pentru operator CNC.

Slovacia – 12 locuri de muncă: 12 pentru sticlar.

Ungaria – 10 locuri de muncă: 5 pentru montator structuri metalice, 5 pentru sudor.

Belgia – 9 locuri de muncă: 5 pentru operatori mașini utilaje, 1 pentru consultant afaceri, 1 pentru consultant tehnic, 1 pentru manager proiect, 1 pentru șofer.

Irlanda – 4 locuri de muncă: 2 pentru șef serviciu plan producție, 1 pentru inginer automatist, 1 pentru sudor/montator.

Finlanda – 3 locuri de muncă: 3 pentru vopsitor industrial.

Detalii suplimentare

Persoanele interesate de unul dintre locurile de muncă prezentate au la dispoziţie două variante. O primă variant este să acceseze pagina de internet www.eures.anofm.ro, unde pot găsi detalii suplimentare privind job-ul respectiv, inclusiv termenul limită până la care este postul vizat disponibil.  O a doua variant este să se prezinte la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu