Alocaţiile pentru copii, majorate de astăzi, dar plătite din luna mai

Alocaţiile pentru copii, majorate de astăzi, dar plătite din luna mai
01 aprilie 2019 Printează articolul

Alocaţiile pentru copii au fost majorate începând de astăzi, 1 aprilie, dar vor fi plătite din luna mai. Nu este o glumă de 1 aprilie, deci copiii vor primi alocaţiile majorate chiar la modul real. Concret, părinţii vor încasa alocaţiile pentru copii majorate, deci vor intra în posesia sumelor mărite, începând de luna viitoare.

“Alocaţiile pentru copii se majorează de luni, 1 aprilie, dar plata aferentă lunii aprilie se va face în luna mai. Noile valori vor fi de de 150 lei, respectiv 300 de lei.”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Noile alocaţii vor fi în valoare de 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, respectiv până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi şi 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani. Alocaţia în valoare de 150 de lei este valabilă şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, forma de învăţământ de zi, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocaţia va fi de 300 de lei şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi (handicap).

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu