Britanicii caută asistente medicale şi infirmere

Britanicii caută asistente medicale şi infirmere
24 martie 2016 Printează articolul

Angajatorii din Spaţiul Economic European, adică cei din Uniunea Europeană, plus cei din Islanda, Liechtenstein si Norvegia oferă, prin intermediul reţelei EURES, 392 de locuri de muncă. Cele mai multe posturi, potrivit site-ului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (www.anofm.ro) sunt oferite de angajatorii din Marea Britanie, după care urmează cei din Suedia, Germania, Slovacia, Cehia etc.

Posturile vacante

Cele 392 de locuri de muncă vacante în UE sunt disponibile în următoarele ţări:
• Marea Britanie – 209 locuri de muncă: 60 de locuri pentru îngrijitor persoane/infirmier, 60 de locuri pentru asistent medical, 58 de locuri pentru bucătar, 30 de locuri pentru îngrijitor persoane, 1 loc pentru şofer profesionist.
• Suedia – 55 de locuri de muncă: 20 de locuri pentru femeie de serviciu, 15 locuri pentru vopsitor auto, 10 locuri pentru mecanic auto, 10 locuri pentru tinichigiu auto.
• Germania – 53 de locuri de muncă: 15 locuri pentru factor poştal, 10 locuri pentru mecanic în tehnologia prelucrării plasticului şi a cauciucului, 5 locuri pentru electrician industrial, 5 locuri pentru inginer proces în tehnologia prelucrării plasticului şi a cauciucului, 5 locuri pentru şofer camion pe distanţe lungi,2 locuri pentru inginer electrician, 2 locuri pentru ergoterapeuţi, 2 locuri pentru electrician, 2 locuri pentru tehnician electronist (tehnologie de operare), 1 loc pentru inginer calitate (producţia de echipamente în industria aerospaţială), 1 loc pentru dezvoltator software, 1 loc pentru inginer sistem de navigaţie satelit Galileo, 1 loc pentru şofer camion (trafic local),1 loc pentru mecanic echipamente sanitare, de încălzire şi aer condiţionat.
• Slovacia – 43 de locuri de muncă: 30 de locuri pentru şofer autocamion transport internaţional, 7 locuri pentru îngrijitor persoane/infirmieri, 6 locuri pentru sticlar.
• Republica Cehă – 21 de locuri de muncă: 15 locuri pentru şofer profesionist camion, 5 locuri pentru şlefuitor/pilitor, 1 loc pentru şofer camion (transport intern şi internaţional).
• Polonia – 4 locuri de muncă: 1 loc pentru administrator/muncitor birou asistenţă, 1 loc pentru dezvoltator Android, 1 loc pentru designer grafic, 1 loc pentru asistent manager.
• Olanda – 3 locuri de muncă: 2 locuri pentru designer software, 1 loc pentru programator.
• Norvegia – 3 locuri de muncă: 1 loc pentru doctorand în departamentul biomedical, 1 loc pentru postdoctorand în departamentul biomedical, 1 loc pentru inginer instrumente de măsurare.
• Spania – 1 loc de muncă: 1 loc pentru maseur.
Persoanele interesate de unul dintre locurile de muncă prezentate fie pot accesa pagina de internet www.eures.anofm.ro, unde pot găsi detalii suplimentare privind job-ul respectiv, inclusiv termenul limită până la care este postul vizat disponibil, fie se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene/a municipiului Bucureşti pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu