Un nou trend de lifestyle. Expoziție de design de produs la Timişoara

Un nou trend de lifestyle. Expoziție de design de produs la Timişoara
20 iunie 2017 Printează articolul

După ediţia pilot din Bucureşti, expoziţia de design de produs “Un nou trend de lifestyle” va ajunge şi la Timişoara. Expoziţia se va desfăşura în perioada 29 iunie – 12 iulie, la Galeria Subterana (str. Augustin Pacha, nr. 8), vernisajul având loc pe 29 iunie 2017, de la ora 19 :00. Evenimentul, curatoriat de Mihaela Ion, prin intermediul Revistei Atelierul  şi realizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş, îi aduce în atenţie pe designerii Liliana Stoica, Ciprian Manda şi Angela Ciobanu, fiecare venind cu un stil propriu pentru produsele expuse – mobilier, tablouri 3D din lemn reciclat şi bijuterii contemporane.

“Obiectele de autor au spart bariera artei contemporane şi locul lor este în cadrul galeriilor de artă şi a muzeelor. Sunt necesare  spaţii de consum de cultură ale industriilor creative şi culturale româneşti, iar expoziţia Un nou trend de lifestyle  îşi propune să aducă mai aproape creatorii de produse de publicul din Timișoara. Fiecare exponat are o poveste, o compoziţie diferită, dar toate produsele sunt realizate de tineri designeri, care provoacă privitorii la schimbare, prin redefinirea decorului şi a bijuteriei.”, subliniază Revista Atelierul.

Liliana Stoica, primul atelier de artă 3D pe lemn 

Liliana Stoica este fondatoarea atelierul Deco-Box, atelier de prelucrare a lemnului şi primul atelier de artă 3D pe lemn. Aici lucrează alături de tatăl său – sculptor şi restaurator de profesie. Deco-Box este povestea unei călătorii, căutarea unei pasiuni şi îmbrăţişarea chemării creative organice, ce se află în fiecare dintre noi. Pornind de la ideea că suntem cu toții făcuți din culoare, un conglomerat de vibrații și spații, spiritul artistic nonconformist al Lilianei Stoica a început un fir narativ, prin bucăți de lemn geometrizate și colorate ce au prins viața in atelierul său de creație. Prin combinația inedită dintre lemn și culoare, Deco-Box a lansat, încă din 2013,  un nou trend în designul de interior, ce pune pe primul loc exprimarea personală și manifestarea originalității – „Life in Bold colors!”sau, mai bine spus: “Culori vii pentru o ambianţă veselă”. Artista lucrează în atelierul său din Bucureşti.

Angela Ciobanu, pasionată de arhitectura bijuteriilor 

Pentru Angela Ciobanu interesul pentru bijuteria contemporană a apărut ca o schimbare firească de scară, pe care a avut ocazia iniţial să o experimenteze în contextul mai amplu din punct de vedere dimensional – al arhitecturii. A început să realizeze bijuterii aplicând acelaşi proces creativ pe care îl cunoştea din arhitectură, însă, treptat a renunţat la formele geometrice şi algoritmii matematici, în favoarea unei abordări experimentale. Fascinaţia sa pentru imperfecţiuni, detalii suprinzătoare plasate în forme aparent convenţionale este reflectată în bijuteriile create de Angela. Artist cu o expunere internaţională, trăieşte şi lucrează în Viena.

Ciprian Manda, fondatorul Silva Artis

Ciprian Manda este fondatorul Silva Artis, mai exact a atelierului de creaţie în lemn,  care a fost lansat în 2011.

Atelierul Silva Artis a fost creat ca o explorare paralelă a formelor şi materialelor. Ciprian Manda lucrează cu materiale noi, dar şi cu elemente vechi, totul cu scopul de a obţine o adâncime, o profunzime a experienţei spaţiului. Materialul brut şi culorile puternice se combină cu îmbinări exacte.

Produsele realizate de Ciprian sunt născute din dorinţa de a crea obiecte naturale, autentice. Artistul lucrează şi locuieşte în Bucureşti.

 

Mihaela Ion promovează comunităţile creative şi culturale româneşti

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 10 ani în cadrul industriei creative şi artistice româneşti. Cu un doctorat în istorie şi un background educaţional în istoria artei, Mihaela Ion a înfiinţat, în 2010, respectiv în 2012 proiectele “Revista Atelierul” și “Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs”, realizând astfel printre cele mai importante proiecte româneşti destinate promovării comunităţilor creative şi culturale din România. Redactează în mod constant articole interdisciplinare pentru reviste de specialitate catalogate ISI, BDI, actualmente având peste 30 de materiale publicate în calitate de autor sau co-autor.

Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro) este o platformă activă de promovare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi străinătate. Revista Atelierul s-a poziţionat de la data fondării, în 2010, ca fiind un promotor activ al produselor de autor şi de designer și a apărut în momentul în care cultura designerilor şi a creatorilor de obiecte unicat a început să ia amploare în România şi a devenit tot mai necesară o structură în cadrul căreia creatorii şi designerii de produs, de idei să se poată regăsi.

Sursa foto:

http://www.deco-box.ro

http://galerie.liternet.ro

http://fashionandbeauty.ro

www.revista-atelierul.ro

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu