Studenţii Universităţii din Bucureşti, laureaţi ai unui concurs internaţional de programare

Studenţii Universităţii din Bucureşti, laureaţi ai unui concurs internaţional de programare
31 octombrie 2017 Printează articolul

Studenţii Universităţii din Bucureşti sunt laureaţi ai unui concurs internaţional de programare. Mai exact, studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti au obţinut primul loc în faza regională a ”2017 Southeastern Europe Regional Contest” (SEERC). Aceasta face parte din concursul ”ACM International Collegiate Programming Contest” (ACM-ICPC). Datorită acestui fapt, România este calificată în faza mondială a acestei prestigioase competiţii.

Rezultat de excepţie

Echipa Universității din București a fost singura din cadrul acestei competiţii regionale care a reușit să rezolve nu mai puţin de zece probleme de programare. Universitatea din București a fost reprezentată de trei echipe, formate din studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Echipa clasată pe primul loc a fost constituită din Andrei Popa (anul I), Alexandru Velea (anul II) și Lucian Bicsi (anul III), aceștia fiind coordonați de Mihai Calancea.

O tradiţie

La ediția din acest an a SEERC au participat 87 de echipe, reprezentând 44 de universități din Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Republica Moldova, Muntenegru, FYR of Macedonia, România, Serbia, Turcia și Ucraina, tote acestea fiind în prealabil calificate în urma concursurilor naționale.

Concursul ACM International Collegiate Programming Contest este organizat sub egida „Association for Computing Machinery” (ACM) din Statele Unite, desfăşurându-se anual, din 1977, în patru etape, la nivel de universitate, național, regional și mondial. Universitățile din România participă la acest concurs începând din 1995.

 

Sursa foto: http://infoub.unibuc.ro

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu