Se reia imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent

Se reia imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent
20 ianuarie 2016 Printează articolul

Începând de săptămâna viitoare va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Național de Imunizare.
În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății (MS), distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcțiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale, în vederea continuării procesului de imunizare. În conformitate cu acordul cadru existent, până la sfârșitul acestui an producătorul trebuie să mai pună la dispoziția MS un număr de 500.000 de doze de vaccin.
Vaccinul hexavalent va fi utilizat atât pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului. Recuperarea la vaccinare se va realiza sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie.
Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în cadrul calendarului naţional de imunizare al MS.
Ministerul Sănătății menționează că disfunționalitățile înregistrate în livrarea vaccinului au apărut din cauza imposibilității producătorului de a produce și livra acest produs în timp util, în această situație aflându-se mai multe state, atât la nivel european, cât și mondial.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu