Stoparea administrării de vaccinuri la copii

Stoparea administrării de vaccinuri la copii
29 februarie 2016 Printează articolul

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) a solicitat Ministerului Sănătăţii să acorde o atenţie deosebită investigaţiei referitoare la îmbolnăvirea a zeci de copii din judeţele Argeş, Bacău, Iași si Olt şi să oprească administrarea de vaccinuri până nu se lămureşte dacă acestea au avut vreo legătură cu decesele copiilor din cauza Sindromului Hemolitic Uremic (SHU).

Ministerul Sănătății refuză să analizeze loturile de vaccinuri incriminate

Asociaţia a cerut, încă din data de 19 februarie 2016, date concrete de la autorităţi privind cazul tragic al bebeluşilor decedaţi recent în condiţii neelucidate sau internaţi în stare gravă la spitalele Matei Balş şi Marie Curie, însă nu a primit niciun răspuns. Reprezentanţii APC România susţin că ipoteza potrivit căreia copiii s-ar fi îmbolnăvit din cauza unei tulpini de E coli este nefundamentată medical şi contrazisă de datele medicale ale copiilor decedaţi.
“Explicaţia oferită opiniei publice până în prezent cu privire la cauza deceselor şi îmbolnăvirilor din aceste zone ale ţării, cum că bacteria Escherichia coli enterotoxigen serotipul 026 ar fi cauza, fără a se identifica însă şi sursa îmbolnăvirii, adică unde s-ar găsi această bacterie şi cum a ajuns ea în organismul copiilor, ne îndreptăţeşte să credem că nu este cauza reală a îmbolnăvirilor copiilor, aceasta fiind doar o supoziţie. Totodată, excluderea din start a analizei tipurilor/loturilor de vaccinuri administrate copiilor în perioada premergătoare îmbolnăvirilor ridică suspiciuni asupra cauzei reale ale îmbolnăvirilor. De aceea, solicităm Ministerului Sănătăţii să stopeze de îndată administrarea de vaccinuri la nivel naţional şi să fie analizate de urgenţă vaccinurile administrate copiilor înainte de apariţia acestei epidemii”, a cerut conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Vaccinurile periculoase

Reprezentanţii Asociaţiei atrag atenţia asupra corelaţiei dintre îmbolnăvirile copiilor şi vaccinurile efectuate de aceştia. Literatura de specialitate a prezentat, nu o dată, faptul că anumite vaccinuri pot duce la apariţia Sindromului Hemolitic Uremic (SHU): vaccinul cu triplu antigen influenza, vaccinul tifoid-paratifoid tip A și B şi vaccinul poliomielitic.
Medicul primar pediatru Emil Popa, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă din data de 26 februarie: ”Și vaccinul antipoliomielitic, care se administrează copiilor în primele luni de viață, poate avea efecte secundare, în timp, de tipul celor care se întâlnesc acum la bebelușii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic. Iar unuia dintre cei doi copii trimiși recent la București i-a fost administrat acest tip de vaccin. Nu vreau să generez panică în rândul părinților. Spun doar că și această pistă ar trebui luată în considerare. Să se verifice loturile de vaccinuri.”, reamintesc reprezentanţii APC România.
Mai multe informaţii despre acest subiect găsiţi pe http://www.apc-romania.ro/ro/i-ipoteze-infirmate-si-declaratii-contradictorii-ale-autoritatilor-despre-copiii-cu-sindrom-hemolitic-uremic/MzQ1LTI.html.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu