Săptămâna culturală la Universitatea Politehnică din Bucureşti

Săptămâna culturală la Universitatea Politehnică din Bucureşti
03 octombrie 2017 Printează articolul

Universitatea Politehnică din Bucureşti dă startul unei serii de evenimente care prefigurează anul 2018, marcând astfel cei 200 de ani care se vor împlini de la înfiinţarea acestei instituţii de învăţământ superior.  Iată deci câteva repere ale prezentului, Săptămâna culturală a UPB, care începe chiar azi. De la ora 18, pe platoul din faţa clădirii Rectoratului suntem aşteptaţi cu o serie de momente excepţionale de teatru realizate în colaborare cu Teatrul Masca din Bucureşti. Statuile vivante vor însufleţi personaje inedite într-un spectacol de teatru.

Program variat

Seara de marţi e dedicată unei conferinţe despre „Viaţa studenților de altădată”, moderator fiind rectorul UPB, Mihnea Costoiu, la care sunt invitaţi o serie de profesori din această universitate. Dezbaterea va avea loc în Amfiteatrul „Radu Voinea”, fiind axată pe poveşti savuroase despre viața studenților din trecut și despre cum se relaxau tinerii în campusul din Regie.

Miercuri, 4 octombrie, de la ora 19:00, pe platoul din fața clădirii Rectoratului e programat filmul „Live”, producător și regizor fiind Vlad Păunescu.  Producţia din 2015 are la baza naraţiunii anchetele unei jurnaliste.

Joi, Amfiteatrul “Radu Voinea” va găzdui o altă conferinţă, de această dată despre „Modele de Succes”. Printre invitaţi se află oameni care marchează azi spaţiul publicistic şi cultural românesc, între care Bogdan Naumovici, Elisabeta Lipă, Catinca Maria Nistor, Matei Dima.

Vineri va fi concert. Câteva nume sunt anunţate, Lidia Buble, The Targets și Mălina Avasiloaie în deschidere. Dar organizatorii promit multe alte surprize.

 

 

 

 

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu