Posturi vacante în UE/Electricienii, la mare căutare

Posturi vacante în UE/Electricienii, la mare căutare
04 august 2017 Printează articolul

Românii care caută o slujbă în străinătate trebuie să ştie că sunt 489 de posturi vacante în UE, electricienii fiind la mare căutare.

Angajatorii din Spaţiul Economic European, (Uniunea Europeană, plus Islanda, Liechtenstein si Norvegia) oferă, prin intermediul reţelei EURES, 489 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi, potrivit site-ului Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (www.anofm.ro) sunt oferite de angajatorii din Germania, după care urmează cei din Polonia, Cehia etc.

Posturi vacante

Cele 489 de locuri de muncă vacante în UE sunt disponibile în următoarele ţări:

  • Germania – 109 locuri de muncă: 23 pentru ospătar, 22 pentru bucătar, 10 pentru şofer profesionist, 6 pentru recepţioner, 5 pentru ameristă, 5 pentru lucrător în agricultură, 5 pentru asistent medical, 4 pentru personal servire clienţi, 4 pentru menajeră, 3 pentru ospătar pentru banchete, 2 pentru commis de cuisine, 2 pentru personal în domeniul hotelier, 2 pentru ajutor bucătar, 2 pentru specialist restaurant, 1 pentru manager restaurant, 1 pentru coordonator evenimente, 1 pentru bucătar şef, 1 pentru bucătar preparare mic dejun, 1 pentru ospătar restaurant a la carte, 1 pentru specialist restaurant, 1 pentru personal întâmpinare oaspeţi, 1 pentru personal catering, 1 pentru chef de rang, 1 pentru commis de rang, 1 pentru lucrător în viticultură, 1 pentru lăcătuş, 1 pentru inginer baze de date, 1 pentru administrator sistem Linux.
  • Polonia – 100 locuri de muncă: 100 pentru electrician.
  • Cehia – 98 locuri de muncă: 30 pentru şofer autobuz, 20 pentru şlefuitor, pilitor, 15 pentru operator CNC, 15 pentru forjor, 5 pentru şofer tir internaţional, 5 pentru mecanic auto, 5 pentru electrician auto, 1 pentru electrician, 1 pentru tehnician frigidere, 1 pentru fizioterapeut.
  • Italia – 48 de locuri de muncă: 40 pentru îngrijitor la domiciliu, 8 pentru lucrător în agricultură.
  • Marea Britanie – 35 de locuri de muncă: 35 pentru îngrijitor persoane la domiciliu.
  • Norvegia – 27 de locuri de muncă: 20 pentru lucrător în fabrică, 3 pentru mecanic autobuze, 1 pentru medic dentist, 1 pentru personal curăţenie/specialist carnaval, 1 pentru personal jocuri/specialist carnaval, 1 pentru şofer/specialist carnaval.
  • Irlanda – 20 de locuri de muncă: 20 pentru lucrător în ferme de vaci de lapte.
  • Malta – 16 locuri de muncă: 6 pentru fierar betonist, 4 pentru zidar, 4 pentru asfaltator, 2 pentru maşinist la maşini pentru terasamente.
  • Belgia – 14 locuri de muncă: 2 pentru electrician întreţinere şi reparaţii, 1 pentru magaziner, 1 pentru operator CNC, 1 pentru operator CNC/frezor, 1 pentru montator linie superioară cale ferată, 1 pentru bucătar restaurant de afaceri, 1 pentru stivuitorist, 1 pentru şofer cu experienţă în utilizarea macaralei, 1 pentru sudor semiautomat, 1 pentru montator semnalizare de cale ferată, 1 pentru operator maşină de îndoit cu formă liberă, 1 pentru electrician nave senior, 1 pentru brutar.
  • Spania – 10 locuri de muncă: 2 pentru tinichigiu industrial, 2 pentru sudor tig, 2 pentru strungar-frezor, 2 pentru mecanic, 1 pentru operator toaletare arbori, 1 pentru drujbist/tăietor silvic.
  • Olanda – 5 locuri de muncă: 3 pentru inginer de sistem, 1 pentru sudor construcţii metalice, 1 pentru inginer mechanic.
  •  Finlanda – 5 locuri de muncă: 2 pentru operator CNC, 2 pentru sudor MIG-MAG, 1 pentru operator CNC şi programator.
  •  Slovenia – 2 locuri de muncă: 1 pentru medic dentist, 1 pentru inginer proiectare dezvoltare turnuri de răcire.

Detalii suplimentare

Persoanele interesate de unul dintre locurile de muncă prezentate fie pot accesa pagina de internet www.eures.anofm.ro, unde pot găsi detalii suplimentare privind job-ul respectiv, inclusiv termenul limită până la care este postul vizat disponibil, fie se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

 

 

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu