Plimbare de epocă. Penultima „mocăneală” prin Ţinutul Secuiesc

Plimbare de epocă. Penultima „mocăneală” prin Ţinutul Secuiesc
17 iulie 2017 Printează articolul

Cine este dornic de o aventură în toată regula şi o întoarcere în secolul trecut, dar pe la începutul lui, poate alege o plimbare de epocă, o penultimă „mocăneală” prin Ţinutul Secuiesc. Şi cum nu vrem să o mai lungim şi să vă facem, Doamne fereşte!, să muriţi de curiozitate sau de plictiseală,  ne grăbim să vă spunem că este vorba de o  plimbare cu mocăniţa (o mică garnitură de tren, veche de peste un secol) spre Ţinutul Secuiesc. Dar excursia nu este una oarecare, că, deh, plimbări cu mocăniţa s-au mai văzut, ci o excursie care durează vreo 12 ore şi porneşte din Buzău. Această penultimă mocăneală din 2017 este programată a avea loc sâmbătă, 22 iulie 2017.  Organizatorii (http://aiurix-rides.com) promit o aventură în toată regula pe parcursul a 400 de km şi, nu în ultimul rând, o amintire greu de şters.

Mocăniţa cu aburi

“Ţinta finală a excursiei este o ocazie rară (de doar patru ori pe an), anume o plimbare de câţiva km cu mocăniţa cu aburi (în restul timpului folosindu-se o locomotivă Diesel, tot de epocă).

Vom merge aproximativ patru ore cu maşina, pe Valea Buzăului, prin locuri care poate nu vă sunt străine, apoi, dacă vom hotări împreună aşa, o vom scurta puţin şi prin munţi, offroad. La Voineşti, un fel de cartier enclavă al staţiunii Covasna, ne vom cocoţa în mocăniţă şi vom face o tură, cât vor ei de lungă. Apoi, vom ieşi spre Ozun, vom cumpăra brânză de la stână, pâine cu cartofi şi Kurtos Kolaks de la mama lor şi vom face stânga spre Teliu. După ce mai traversăm un munte, intrăm în Vama Buzăului (BV), să căutăm cascadele Urlătoare şi rezervaţia de zimbri.”, promit organizatorii.

Preţul excursiei este de 90 de lei/persoană, cost în care sunt incluse transportul, ghidul şi protocolul. Rezervările se pot face şi telefonic, la numărul 0732.354.914 sau pe e-mail, la adresa contact@aiurix-rides.com.

Sursa foto: http://aiurix-rides.com

  Categorie:
adaugă comentariu

2 comentarii

  1. iulie 21, 04:33 #1 Balau Catalin

    tinutul secuiesc? Exista in Romania o regiune administrativa cu denumirea respectiva si daca da,de cat timp?

    Reply to this comment
    • iulie 23, 05:26 mldd

      Este o denumire istorica, dar se pare ca in Romania nu se mai studiaza istoria,hic!
      Un roman care nu mai locuieste in Romania si care nu este atit de xenofob ca romanii din interiorul Romaniei!

      Reply to this comment

Adaugă comentariu