Nicolae Szekely, într-un spectacol autentic şi inedit la Palatul Mogoşoaia

Nicolae Szekely, într-un spectacol autentic şi inedit la Palatul Mogoşoaia
08 iunie 2017 Printează articolul

Duminică, 11 iunie 2017, de la ora 12:00, Nicolae Szekely îi va încânta pe toţi cei prezenţi cu un  spectacol autentic şi inedit la Palatul Mogoşoaia. Acest concret deosebit va încheia ediţia a VI-a a Festivalului Mogoșoaia ClasicFest. Spectacolul va fi o autentică şi adevărată călătorie în istorie, Menestrelul Nicolae Szekely reînviind cinci instrumente ale timpurilor sonore apuse, cinci instrumente deosebit de spectaculoase, dar rar prezente pe scenele României. Este vorba de vihuelă, laută, chitară renascentistă, chitară barocă și arhilăuta, deci nu rataţi șansa unică de a vă bucura de autenticitatea frumuseților sonore a unor perioade îndepărtate, dar deosebit de interesante din istoria artei sunetelor.

Nicolae Szekely a câştigat în 1987 locul I la Festivalul Naţional de Chitară Clasică de la Sinaia. După 1988 se stabileşte în Hunedoara. În anii ‘90 organizează festivalul „Zilele Chitarei Clasice”. Lutierul Gyorgy Lorinczi din Tg Mureş îi deschide apetitul pentru instrumente deosebite: vihuela şi lăuta, instrumente care îi acaparează întreaga pasiune pentru muzică. Este activ la festivalurile medievale din ţară şi participă la un master-class cu Hopkinson Smith, care îi dezvăluie din tainele tehnicii speciale a acestor instrumente. A susţinut recitaluri de muzică renascentistă la Cetatea Neamţului, Castelul Corvinilor, Biserica Fortificată de la Biertan, Casa de Cultură a Studenților din București, Cetatea Râșnovului, Turnul Bastionului din Cluj, Biserica Evanghelică Mediaș. Lumea muzicală a lui Nicolae Szekely persistă în repertoriul medieval şi renascentist, de o bogăţie şi profunzime nebănuite.

Accesul la concert este asigurat de taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, ExcesMusic şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu