Se redeschide Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca

Se redeschide Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca
12 ianuarie 2018 Printează articolul

După mai mulţi ani în care a trecut prin diferite etape de modernizare a infrastructurii, se redeschide în 2018 Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca.

“Acesta este planul pentru 2018. A trecut foarte mult timp de când Muzeul este închis și dorim să-l redeschidem publicului. Sunt mai multe încăperi noi, pregătite pentru a primi vizitatori. Muzeul este un obiectiv pentru Cluj, a stat închis prea mulți ani”, este declaraţia făcută de directorul instituţiei, Felix Marcu.

Un destin de poveste

După cum consemnează portalul www.actualdecluj.ro, în cel mai scurt timp va avea loc o conferinţă de presă în care se vor anunţa paşii până la deschidere.

Lucrările de modernizare au început încă din 2009, dar totul a fost tergiversat de o serie de încurcături de pe urma cărora muzeul şi cetăţenii au avut în cele din urmă de pierdut. Aşa cum precizează presa locală, s-a ajuns până acolo încât DNA-ul a intra pe fir, după ce au apărut o serie de suspiciuni legate de întârzierea unor etape ale şantierului.

Bazele acestui aşezământ din Cluj au fost puse de Societatea Muzeului Ardelean, apărută în 1859. În timp au fost formate importante colecţii de antichităţi, mineralogie, botanică, etnografie şi zoologie. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca a devenit, în 1994, de sine-stătător, clasificat ca instituţie de importanţă naţională.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu