“Hoinar”. Program special de pregătire pentru tinerii pianişti din România

“Hoinar”. Program special de pregătire pentru tinerii pianişti din România
18 octombrie 2017 Printează articolul

“Hoinar” este un ambiţios program de pregătire pentru tinerii pianişti din România, un program cu totul special. Programul extraculicular de pregătire a tinerilor pianişti din România îşi reia cursurile pentru al doilea an. Astfel că pasionaţii acestui instument sunt anunţaţi că se pot înscrie şi în 2017 la orele de pregătire susţinute de Centrul Român de Muzică, în colaborare cu pianistul Florian Mitrea.

Ateliere de lucru

Cursurile de măiestrie artistică şi atelierele de lucru din cadrul programului „Hoinar” au menirea de a aprofunda pregătirea pe care tinerii pianişti o fac în vederea participării la diverse concursuri naţionale şi internaţionale, dar şi pentru admiterea în instituţii de învăţământ de prestigiu din străinătate. Aceste cursuri au debutat cu succes în 2016, atunci când elevi ai liceelor de muzică din Bucureşti, Iaşi şi Focşani au participat la asemenea ore de măiestrie artistică.

Un maestru

Despre pianistul Florian Mitrea se ştie că este dublu laureat al concursurilor internaţionale de la Glasgow, în acest an, de la Hamamatsu, în 2015, și ARD München, în 2014. Florian Mitrea e stabilit la Londra, fiind profesor în cadrul Royal Academy of Music. Artistul doreşte ca prin programul “Hoinar” să împărtăşească din experienţa sa profesinală muzicienilor în devenire din România.

Concurs cu juriu internaţional

Programul de pregătire din acest an e însoţit şi de un concurs adresat pianiştilor români cu vârste între 14 şi 22 de ani. Evenimentul are un grad ridicat de exigenţă, fiind organizat în formatul competiţiilor membre ale Federaţiei Internaţionale de Concursuri de Muzică. Ca atare, din juriul acestui concurs au fost invitaţi să facă parte muzicieni de renume din România şi de peste hotare. Iată membrii juriului: • Hin-Yat Tsang – Hong Kong Young Musician of the Year în 2010 și laureat la Salt Lake City, Tokyo și Manchester; • Mihai Ritivoiu – pianist român laureat la Concursul Internațional George Enescu și câștigătorul Concursului Național Zilele Lipatti; • Scipione Sangiovanni – pianist italian cu o carieră concertistică ce a inclus recitaluri la Carnegie Hall, în New York, și Teatrul Scala din Milano, laureat la Jaen, Barcelona și Valencia.; • Florian Mitrea.

Înscrieri şi adrese utile

De notat este faptul că selecţia participanţilor va avea la bază un CV, dar şi o filmare. Toţi concurenţii, indiferent de rezultat, vor avea posibilitatea să discute cu membrii juriului şi să primească o serie de sfaturi de la aceştia. Înscrierile se fac până la data de 27 noiembrie.

Cât priveşte programul „Hoinar”, pentru cursuri extracuriculare, înscrierile vor fi până la data de 4 decembrie.  Detalii suplimentare cu privire la cursuri şi la concurs puteţi găsi pe pagina de Facebook www.facebook.com/hoinar.music, dar puteţi scrie şi pe adresa hoinar.music@gmail.com pentru întrebări legate de înscriere, desfăşurarea cursurilor şi a concursului. Încă un aspect important este că toate activităţile din acest vast proiect se desfăşoară la sediul Centrului Român de Muzică situat în strada Henri Coandă numărul 5, Sectorul 1, Bucureşti.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/hoinar.music/photos

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu