ExpoDiabet are loc în perioada 20-22 mai, la Sala Palatului

ExpoDiabet are loc în perioada 20-22 mai, la Sala Palatului
08 aprilie 2016 Printează articolul

În perioada 20-22 mai, la Sala Palatrului din Capitală va avea loc ExpoDiabet – expoziție de informare și consiliere despre nutriție, diabet și viață sănătoasă. Vă prezentăm câteva date foarte importante privind incidenţa acestei boli, cauzele apariţiei, posibilităţile de tratament etc.
•Bolile de nutriție afectează din ce în ce mai mult populația României: 20% dintre românii cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate, boala fiind mai frecventă la bărbați decât la femei
• Mai mult de 50% din populație are o alimentație necorespunzătoare, lipsa informațiilor și stilul de viață fiind principalii vinovați
• Una dintre cele mai periculoase boli cauzate de dezechilibrele în alimentație este diabetul: 11,6% dintre românii cu vârsta între 20 și 79 de ani, adică aproape 2.000.000 de persoane, suferă de diabet zaharat de tip 2, iar 18,4% dintre români, adică 3.000.000 de persoane, suferă de prediabet.
• Toate informațiile despre o alimentație sănătoasă care poate preveni apariția acestor boli le puteți afla în cadrul ExpoDiabet- expoziția de informare și consiliere despre nutriție, diabet și viață sănătoasă, ce va avea loc în perioada 20-22 mai la Sala Palatului din București.

Scopul expoziţiei – informare, consiliere şi soluţii alternative

ExpoDiabet, a cărui primă ediție a avut loc în 2005, are drept scop informarea, consilierea și oferirea de soluții alternative la problemele celor predispuși la dereglări metabolice și de nutriție, precum diabetul, hipertensiunea sau ateroscleroza. Principalul obiectiv al expoziției este încurajarea publicului larg să adopte un stil de viață sănătos care îl poate ajuta să combată factorii de risc ai acestor boli.
Datorită specialiștilor în nutriție, dar și medicilor prezenți la eveniment, publicul va obține mai multe informații despre problemele de nutriție care pot duce la apariția diabetului și a altor boli de nutriție, care sunt factorii de risc ce trebuie evitați și care sunt metodele și alternativele de tratare a bolii.

Trei zile de analize gratuite

ExpoDiabet are loc în perioada 20-22 mai, la Sala Palatului

Cele trei zile ale expoziției vor da ocazia publicului să achiziționeze produse alimentare naturiste și aparatură de specialitate, dar și să își măsoare gratuit glicemia, greutatea sau tensiunea arterială – factori de risc ai diabetului. Expoziția va fi împărțită astfel: medicamente, OTC-uri, suplimente alimentare și alte produse farmaceutice; produse alimentare și naturiste; aparatură de specialitate; clinici medicale, lanțuri de farmacii, săli de sport.
În cadrul conferințelor și seminariilor susținute de medici specialiști și nutriționiști vor fi prezentate mai multe date despre incidența bolilor de nutriție în țara noastră, dar și modalitățile de prevenire a acestora.
Importanța alimentației sănătoase și sfaturi legate de prepararea corespunzătoare a hranei în propriile case vor fi subliniate în cadrul workshop-urilor de gătit organizate în zona de food, unde se vor servi numai preparate gustoase și sănătoase.
Și, întrucât mișcarea are un rol extrem de important în menținerea unui stil de viață sănătos, ExpoDiabet vă așteaptă în zona de sport, cu demonstrații și seminarii referitoare la tipurile de exerciții pe care le puteți face, în funcție de afecțiunea de care suferiți, și regularitatea cu care trebuie acestea efectuate.
La ExpoDiabet va fi organizată şi o zonă specială pentru copii, unde aceștia vor putea participa la ateliere de creație și multe alte activități dedicate celor mici.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu