ECC Romania. Cum să cumperi pachete de servicii turistice

ECC Romania. Cum să cumperi pachete de servicii turistice
25 februarie 2016 Printează articolul

Astăzi, 25 februarie, la Romexpo, a început Târgul de Turism al României. Evident, o ocazie excelentă pentru toată lumea de a căuta oferte cât mai convenabile pentru vacanţe în ţări exotice. Însă, înainte de a ajunge la Romexpo, trebuie să citeşti câteva lucruri general valabile legate de contractele pentru servicii turistice.

Informaţiile vă vor fi oferite de specialiştii Centrului European al Consumatorilor (ECC Romania), care vor fi prezenţi şi în cadrul Târgului de Turism al României, în Pavilionul C5, la Standul 34.
Chiritoiu Irina_Targ turism

Pachetele de servicii turistice

Regulile privind pachetele de servicii turistice se aplică numai atunci când este vorba de mai multe servicii oferite împreună de un comerciant: cazare, transport, masă, agrement, atât timp cât durata acestora neîntreruptă depășește 24 de ore sau cuprind o înnoptare. Specialiştii ECC Romania recomandă să obții mai multe oferte, de la mai multe agenții de turism, pentru a putea face o comparație. Pe lângă preț, agențiile de turism au obligația să ofere anumite informații esențiale în această fază: destinația, mijloacele de transport, cazarea și clasificarea unității de cazare, serviciile de masă oferite, itinerariul etc.
În Uniunea Europeană nu există un sistem comun de clasificare a hotelurilor, așa că ar putea exista diferențe între ceea ce se înțelege printr-un anumit număr de stele în România și un alt stat. Pentru hotelurile de 3 stele poţi utiliza comparatorul realizat de ECC Romania, disponibil la adresa http://www.eccromania.ro/compara.

Cum să-ţi ceri drepturile în toate limbile din UE

Rețeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor a lansat o nouă versiune a aplicației sale mobile unice și gratuite: ECC-Net Travel app. Dezvoltată pentru a fi un partener de călătorie ideal în interiorul Uniunii Europene, precum și în Norvegia și Islanda, aceasta îi ajută pe consumatorii europeni să-și exprime drepturile în 25 de limbi europene (bulgară, croată, cehă, daneză, olandeză, engleză, estoniană, finlandeză, franceză, germană, greacă, maghiară, islandeză, italiană, letonă, lituaniană, malteză, norvegiană, poloneză, portugheză, română, slovacă, slovenă, spaniolă, suedeză).
După selectarea țării și a situației (transport, închiriere mașini, hotel…), aplicația îţi va arăta ce drepturi ai și îţi va permite să le prezinţi comerciantului în limba sa. Noua secțiune ”Ajutor” oferă date de contact relevante ale fiecărui Centru European al Consumatorilor local, precum și ale ambasadelor locale pentru situații de urgență.
ECC-Net: Travel app este disponibil pentru dispozitive mobile cu sisteme de operare iOS, Android și Microsoft Windows și poate fi descărcată din Apple app store (pentru iOS), Google Playstore (pentru Android) și din Windows Apps+GamesStore (pentru Windows Phone). Aplicația funcționează offline pentru a evita costurile de roaming.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu