„Două lozuri”, de mâine la „Cinemateca românească” de la ICR Londra

„Două lozuri”, de mâine la „Cinemateca românească” de la ICR Londra
26 februarie 2018 Printează articolul

Filmul „Două lozuri” redeschide de mâine seria de proiecţii la „Cinemateca românească” de la ICR Londra. Programul Cinematecii Româneşti de la Institutul Cultural Român din Londra (ICR) se relansează mâine, 27 februarie, cu pelicula „Două lozuri”. Pelicula, care este o comedie spumoasă în regia lui Paul Negoescu, a devenit rapid cel mai vizionat film românesc al ultimilor ani. Nici nu este de mirare, având în vedere actualitatea permanentă a personajelor marelui Caragiale.

Nemuritorul şi veşnicul actual Caragiale

Filmul „Două lozuri” se inspiră din nuvela „Două loturi” a lui Ion Luca Caragiale şi spune povestea a trei prieteni dintr-un oraş de provincie care descoperă că a câştiga la loterie nu este deloc un lucru simplu. Pelicula reuneşte o triadă actoricească valoroasă, compusă din Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol.

Proiecția de mâine seară este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu Alexandru Papadopol, unul din actorii principali ai peliculei.

“Cinemateca Românească este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme românești din toate timpurile. Începând cu anul 2017, Cinemateca prezintă o serie de filme românești recente, care nu au intrat în rețelele de distribuție britanice.”, subliniază un comunicat al ICR Londra.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu