Cum poţi intra în Cartea Recordurilor?

Cum poţi intra în Cartea Recordurilor?
26 mai 2016 Printează articolul

Poate că mulţi dintre noi s-au gândit uneori şi s-au întrebat cum să intre în Cartea Recordurilor. O întrebare al cărei răspuns este acum foarte simplu, în contextul în care Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București Ilfov vor să organizeze o acţiune de Cartea Recordurilor.
Concret, sâmbătă, 28 mai 2016, orice român poate participa la cel mai mare curs de prim ajutor din lume. Acţiunea se va desfăşura pe Arena Națională şi cel care va participa va intra în Cardea Recordurilor pentru bunele cunoștințe de resuscitare a unei persoane aflată în stop cardiorespirator.

Învaţă tehnicile de resuscitare

Cum poţi intra în Cartea Recordurilor?

Salvarea unei vieți poate sta în mâinile fiecăruia dintre noi. Cine vrea să învețe cele mai simple manevre care fac diferența între viață și moarte trebuie să vină sâmbătă, 28 mai 2016, pe Arena Națională la evenimentul “Record pentru viață – 110 ani de Salvare a Vieții”, organizat de Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București Ilfov. Se doreşte ca la acest cel mai mare curs de resuscitare să participe peste 12.000 de români. Un instructor atestat îi va învăța pe participanţi să aplice pe un manechin procedura standard de 30 compresii cardiace și 2 insuflări pulmonare. La final, performanța fiecăruia dintre cei peste 12.000 de participanţi care se doreşte să participe sâmbătă pe Arena Naţională va fi recunoscută ca record mondial de către specialiștii Guinness World Records (GWR- Cărții Recordurilor). Un reprezentat GWR va fi prezent pe Arena Națională în ziua recordului.

Cum putem evita tragedii?

“Cu cât sunt mai multe persoane care știu să facă resuscitare, cu atât mai multe vieți pot fi salvate. Astfel, se pot evita situații tragice, precum cazul recent de pe Stadionul Dinamo: moartea fotbalistului Patrick Ekeng. În anul 2015, la nivelul Capitalei și al județului Ilfov s-au înregistrat 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, fiind salvate 108 vieți. Rata de succes a fost de 3,92 la sută, iar această statistică ne arată cât de gravă este situația”, explică dr. Cristian Grasu, președintele Societății de Salvare București.

Cum se poate participa la curs?

Orice persoană interesată să participe la curs trebuie să acceseze site-ul www.recordpentruviata.ro și să completeze formularul de înscriere, formularul care se găsește la secțiunea “Rezervă-ți un loc”. O altă variantă este de a merge direct la sediul Societății de Salvare București din str. Episcop Radu nr. 27, sectorul 2 cu actul de identitate sau pașaportul și de a completa formularul de înscriere la secretariatul instituției.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu