Braşovul teatral. Timp de zece zile, Festivalul de dramaturgie contemporană

Braşovul teatral. Timp de zece zile, Festivalul de dramaturgie contemporană
08 noiembrie 2017 Printează articolul

Festivalul de dramaturgie contemporană de la Braşov, aflat la cea de-a XXVIII-ediţie, se va desfăşura în acest an în perioada 10-19 noiembrie. O noutate a ediţiei 2017 e legată de faptul că manifestarea capătă caracter internaţional, prin participarea unor trupe din Franţa, Ungaria, Marea Britanie şi Republica Moldova.

Un eveniment de elită

“Unitate în diversitate”, iată conceptul evenimentului, desfăşurat pe scena Teatrului “Sică Alexandrescu” din Braşov.

„Ne dorim ca acest eveniment să ajungă recunoscut pe piaţa culturală de artă. Anul acesta, competiţia va fi apreciată valoric de un juriu format din trei membri, personalităţi marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învăţământul teatral. La această ediţie, avem invitați din Europa, cu spectacole deosebite, cu nume mari în teatru și cinematografie. Sperăm ca de anul viitor să colaborăm și cu teatre din afara continentului nostru. Ţinta acestei ediţii a festivalului este o unitate în diversitate cultural-teatrală”, a declarat managerul teatrului-gazdă, Dan Cogălniceanu. Primăria Municipiului Braşov susţine financiar desfăşurarea unui eveniment de asemenea amploare.

Ce veţi vedea

Vă prezentăm câteva din trupele şi piesele de teatru pe care le veţi putea vedea cu această ocazie. De semnalat că festivalul va fi deschis de Teatrul Mic din Bucureşti cu spectacolul „Karamazovii”. Vor urma alte evenimente deosebite susţinute de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu piesa „În ochii tăi fermecători…”, apoi Teatrul “Grivița 53” din București, cu spectacolul „Crăciun la palat”. Amintim şi de Teatrul Evreiesc de Stat din București, cu piesa „Băiatul din Brooklyn”, apoi “Atelier Theater Studio” din Marea Britanie, cu spectacolul „Și cu violoncelul ce facem?”, după aceea trupa maghiară “Csokonai Szinhaz Debrecen”, cu spectacolul „Az Ajto”, Teatrul “Odeon” din București cu „Trei generații” și “Celestins Theatre de Lyon”, din Franța, cu „Tableau d’une execution”. Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov va prezenta spectacolul „Prins în plasă”.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu