Armonii Poetice la Palatul Brâncovenesc din Mogoşoaia

Armonii Poetice la Palatul Brâncovenesc din Mogoşoaia
29 septembrie 2017 Printează articolul

Poezia şi muzica de calitate se întorc, după trei ani de absenţă, la Palatul Brâncovenesc din Mogoşoaia. Ediţia din 2017 a Festivalului „Armonii poetice” este programată în zilele de 30 septembrie şi 1 octombrie, respectiv 7 şi 8 octombrie. Practic, două week-end-uri la rând. Actori, scriitori şi muzicieni îşi vor da mâna în construirea unei atmosfere deosebite în acest spaţiu.

Programul manifestării

Debutul acestei manifestări, pe 30 septembrie, va evoca două personalităţi ale culturii româneşti, Dinu Lipatti şi Tudor Arghezi. Cu atât mai mult cu cât se împlinesc 50 de ani de la moartea poetului şi un secol de la naşterea ilustrului pianist. Actriţa Adriana Titieni va recita din poeziile argheziene, în timp ce creaţiile lui Dinu Lipatti vor fi interpretate de pianista Andrada Demidov.

Duminică, 1 octombrie, este programat recitalul actriţei Maria Ploae. Spectacolul va fi completat de Duo Kitharsis, un ansambul constituit din Alexandra Petrişor şi Dragoş Horghidan.

Poetul Mircea Dinescu se va afla în faţa publicului pe 7 octombrie, alături de acordionistul Fernando Mihalache, iar pe 8 octombrie îi veţi putea admira pe actriţa Ioana Calotă şi Ansamblul Musica Viva.

Manifestarea este organizată de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Asociaţia Culturală “Pro Valores”.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu