Admitere. 1.159 de locuri pentru cei ce se visează poliţişti

Admitere. 1.159 de locuri pentru cei ce se visează poliţişti
25 mai 2017 Printează articolul

Vineri, 26 mai 2017, este ultima zi când cei care doresc să devină poliţişti se mai pot înscrie în vederea admiterii la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan-Cuza”. Cererile se depun la structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în funcție de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

Pentru şcolile de poliţie, însă, cererile de înscriere se pot depune până pe 21 iulie 2017.

Locuri disponibile

Tinerii interesaţi de o carieră de poliţist se pot înscrie la concurs în vederea admiterii pe unul dintre cele 1.159 de locuri. Distribuţia celor 1.159 de locuri libere este următoarea:

  • Academia de Poliţie „ Alexandru Ioan-Cuza” Bucureşti:
  1. Facultatea de Poliție – 290 de locuri la frecvență, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari şi 4 pentru alte minorităţi, precum și 50 la frecvență redusă (pentru agenţii care au minim 1 an vechime în cadrul structurilor M.A.I.).
  2. Facultatea de Științe Juridice și Administrative, Specializarea Drept: 115 locuri la frecvență.
  • Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 554 de locuri (14 locuri pentru rromi, 8 locuri pentru alte minorităţi).
  • Şcoala de Agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj–Napoca – 150 de locuri (6 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru alte minorităţi).

Detalii suplimentare cu privire la înscrierea și desfășurarea examenelor se pot obţine de la serviciile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, de la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Resurse Umane sau de pe pagina de internet a Poliţiei Române: www.politiaromana.ro  – Carieră – Admitere 2017.

Sursa foto: http://www.academiadepolitie.ro/

adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu