Ziua lui Constantin Brâncuşi, aniversată la “Casa Artelor”

Ziua lui Constantin Brâncuşi, aniversată la “Casa Artelor”
19 februarie 2016 Printează articolul

Bucureştenii din sectorul 3 pot viziona gratuit vineri, 19 februarie, începând cu ora 19.00, filmul artistic românesc „Brâncuși din eternitate”, regizat de Adrian Popovici.
Evenimentul este organizat, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, la Centrul Cultural “Casa Artelor”, din Bd. Mircea Vodă nr. 5. În cadrul acestei ediţii a “Serilor Eliad”, organizate de Primăria Sectorului 3, publicul va avea ocazia, după vizionarea peliculei, să participe şi la o discuţie liberă cu invitaţii evenimentului: regizorul, actorul Ioan Andrei Ionescu – interpretul rolului principal din filmul “Brâncuşi din eternitate”, precum şi realizatorii TV Daniela Zeca Buzura și Ileana Ploscaru. Intrarea este liberă pentru locuitorii Sectorului 3, în limita locurilor disponibile. Cei interesaţi pot obţine mai multe informații la numerele de telefon 021.321.58.17 sau 0759.990.841.
Prin această ediţie specială „Serile Eliad” Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3 se alătură campaniei „Brâncuși, sculptorul luminii”, realizată de TVR 2 pentru a marca valoarea universală a creației lui Constantin Brâncuși. Astfel, toți cei care intră pe pagina de facebook a Centrului Cultural „Casa Artelor” (https://www.facebook.com/CasaArtelor/?fref=ts) vor putea urmări documentarele realizate de Ileana Ploscaru Panait pentru promovarea operelor sculptorului român. 19 februarie, ziua de naștere a sculptorului Constantin Brâncuşi, este considerată- începând cu anul 2015 – sărbătoare națională.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu