Ziua Bărbatului, sărbătorită și în România

Ziua Bărbatului, sărbătorită și în România
06 februarie 2016 Printează articolul

Camera Deputaților a aprobat miercuri declararea zilei de 19 noiembrie ca Ziua Bărbatului. Legea a fost respinsă inițial de Senat în noiembrie 2015, iar în acest caz Camera Deputaților a fost for decizional.
Deputații au mai decis ca ziua de 8 martie să fie declarată, oficial, Ziua Femeii. În motivarea proiectului se stipulează că „sărbătorirea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţi relaţiile dintre sexe” şi de a promova „modele masculine pozitive”, nu doar vedete.
Propunerea legislativă „are ca scop eliminarea discriminării dintre femei şi bărbaţi şi creşterea gradului de conştientizare prin concilierea vieţii de familie cu cea personală. Sărbătorirea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţi relaţiile dintre sexe”. Membrii Comisiei pentru egalitate de şanse din Camera Deputaților au atenționat că „Ziua femeii nu trebuie confundată cu cea a mamei şi ziua bărbatului cu cea a tatălui”.
Propunerea legislative stipulează că autorităţile administraţiei publice pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar Televiziunea Publică şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor „emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaţilor”.
Ziua Internaţională a Bărbatului este un eveniment care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 19 noiembrie, în peste 60 de ţări din întreaga lume. Potrivit Mediafax, Ziua Internaţională a Bărbatului a fost fondată în 1999 de către Dr. Jerome Teelucksingh, iar obiectivele de bază ale mişcării sunt:
• să promoveze modele masculine pozitive, nu doar actori sau sportivi, dar şi bărbaţi obişnuiţi care duc o viaţă liniştită şi decentă
• să promoveze contribuţia pozitivă a bărbaţilor în societate, familie, căsnicie, îngrijirea copilului şi mediul înconjurător
• să se concentreze asupra sănătăţii şi bunăstării bărbaţilor
• să evidenţieze discriminarea asupra bărbaţilor, în ceea ce priveşte servicii sociale, atitudine socială şi lege
• să îmbunătăţească relaţia dintre sexe şi să promoveze egalitatea între sexe
• să creeze o lume mai bună şi mai sigură, în care oamenii se pot dezvolta la potenţialul lor maxim.
Sursa foto: http://www.rasputin.md

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu