Viitorul României se poate naşte oriunde, chiar şi pe un deal

Viitorul României se poate naşte oriunde, chiar şi pe un deal
13 septembrie 2017 Printează articolul

Viitorul României se poate naşte oriunde, chiar şi pe un deal pentru că astfel s-a petrecut cu câteva zile în urmă în judeşul Bistriţa-Năsăud. Mai exact, un copilaş a venit pe lume la o stână. Mama a fost asistată de medicul şi asistentul de pe ambulanţă. Fericitul eveniment s-a petrecut în apropierea satului Fânaţe.

Cu girofarul şi în mare grabă 

Ambulanţa a fost solicitată la patru dimineaţa. Maşina a mers cu girofarul aprins cale de vreo 50 de kilometri. Ajungând la baza dealului, ambulanţierii au constatat că mai au de mers o bună bucată de drum pe jos. în condiţiile în care ploua. Dar nu au ţinu cont de nimic şi, aşa cum relatează ziarul „Răsunetul”, au mers fără să se oprească. Au ajuns după câteva sute de metri parcurşi, la o stână. Un asistent aflat în practică pe ambulanţă descrie cel mai bine cum s-a petrecut totul. El încheie spunând că îi felicită pe colegii lui care îşi fac meseria cu o dăruire totală. Iată deci ce povesteşte pe pagina sa de socializare Sebi Cătuna.

Povestea, minut cu minut 

”În jurul orei 04:00 primim solicitare într-un cătun din judeţul BN. Urcăm în ambulanţă. Îmi ocup locul din spate, pun centura, mănuşile de unică folosinţă şi pornim. Cazul: naștere. Parcurgem circa 40-50 de kilometri până la gravidă şi cu greu reuşim să o găsim, reperele date de apelant fiind foarte vagi. Era pe un deal, la câteva sute de metri de şoseaua principală. Luăm toate ustensilele necesare, câteva lanterne şi pornim! Urcăm pantă cu greu, ne fugăresc vreo 5 câini (suntem întregi din fericire), ajungem la o stână, la o cabană mică şi îngustă, şi începem să ne facem treaba. În ciuda condiţiilor, Raulică a venit pe lume într-o stână în mijlocul naturii. Sper ca Raulică să fie fericit, sănătos şi să aibă parte doar de noroc în viaţă. Respect pentru medicii, asistenţii, voluntarii şi ambulanțierii care lucrează în urgenţe, duc o luptă zilnică contracronometru indiferent de oră, anotimp sau condiţii meteorologice! Jos pălăria, eroilor!”.

Da, aşa este Sebi, jos pălăria spunem şi noi în faţa unor oameni care pun mai presus de orice viaţa semenilor lor. O fi având ţara asta probleme cu infrastructura, cu politicienii, cu multe altele. Dar, mai presus de orice, are şi o mare bogăţie, oamenii.

Sursa foto bebeluş: Sebi Cătuna

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu