Un an de studiu într-un liceu din SUA

Un an de studiu într-un liceu din SUA
05 octombrie 2015 Printează articolul

Elevii claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a au ocazia să obţină o bursă FLEX, prin programul Future Leaders Exchange Program, participarea fiind gratuită. O astfel de bursă înseamnă că liceeni din România vor avea ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2016-2017. Finanţatorul programului de schimb educaţional FLEX este Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. În ţara noastră, programul de burse FLEX a fost lansat de Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi American Councils for International Education.

Ce este FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. În cei 24 de ani de la înfiinţarea sa, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia şi Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între Statele Unite şi ţările din regiunile în care funcţionează programul FLEX. Liceenii vor învăţa mai multe despre Statele Unite şi le vor vorbi americanilor despre ţările lor de origine. În 2016-2017, aproximativ 800 de liceeni vor învăţa în S.U.A. în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană şi va studia într-un liceu american.

Criterii de eligibilitate

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
– au cetăţenie română;
– sunt născuţi între 1 ianuarie 1999 şi 15 iulie 2001;
– sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
– studiază engleza în liceu;
– îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza S.U.A. şi nu au stat în S.U.A. mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

De asemenea, liceenii cu dizabilităţi sunt încurajaţi să candideze la FLEX, infrastructura de recrutare şi derulare a programului permiţând evaluarea şi plasarea acestora în condiţii care răspund nevoilor specifice.
Elevii interesaţi sunt invitaţi să-şi depună candidatura online, până pe 16 octombrie, 2015 la adresa https://ais.americancouncils.org/flex.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu