Turneul “Muzica în Palatele României”, a IV-a ediţie

Turneul “Muzica în Palatele României”, a IV-a ediţie
31 iulie 2016 Printează articolul

Miercuri, 3 august 2016, debutează a IV-a ediție a Turneului Național “Muzica în Palatele României”. Protagonistul turneului este Costin Soare, unul dintre cei mai valoroși muzicieni români. Muzicianul va propune, la lăută și chitară, un itinerariu sonor care va porni din perioada Renașterii și va ajunge până în spațiile sonore spaniol și sud american ale secolului XX.

Debutul turnelului, la Calafat

Prima oprire a acestui turneu cu adevărat remarcabil va fi la Palatul Marincu din Calafat, edificiu arhitectonic construit după planurile arhitectului francez Paul Gottereau, cel care a mai proiectat și Palatul Regal din București, Biblioteca Centrală Universitară, Casa CEC de pe Calea Victoriei și Palatul Jean Mihail, actualmente Muzeul de Artă din Craiova. Palatul care va fi prima gazdă a turneului remarcabil nu doar din punct de vedere muzical, ci şi al locurilor cu adevărat inspirate pentru a oferi regale muzicale, se remarcă nu doar prin dimensiunile impresionante, ci şi finețea detaliilor.

Periplu muzical în alte zece castele, palate şi cetăţi

Turneul “Muzica în Palatele României”, a IV-a ediţie

Turneul “Muzica în Palatele României”, care este organizat de Asociaţia Culturală “Pro Valores”, va continua până pe 21 august 2016 în alte 10 spații încărcate de istorie și frumos, în locuri cu adevărat spectaculoase. Programul concertelor şi al locurilor unde se vor desfăşura acestea este următorul:
• Castelul Peleș – sâmbătă, 6 august 2016, ora 16. • Cetatea Prejmer – duminică, 7 august 2016, ora 17.
• Castelul Károlyi din Carei – marți, 9 august, ora 18.
• Castelul Nako din Sânnicolau Mare – miercuri, 10 august 2016, ora 18.
• Cetatea Făgăraș – joi, 11 august 2016, ora 19.
• Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia – duminică, 14 august 2016, ora 12.
• Palatul Culturii din Iași – joi, 18 august 2016, ora 18.
• Palatul Cuza din Iași – Muzeul Unirii, vineri, 19 august 2016, ora 18.
• Palatul Sturdza de la Miclăușeni – sâmbătă, 20 august 2016, ora 17.
• Palatul Cuza de la Ruginoasa – duminică, 21 august 2016, ora 12.

Costin Soare, profesor şi interpret

Turneul “Muzica în Palatele României”, a IV-a ediţie

Născut în 1978, Costin Soare s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază: interpret și profesor al chitarei și lăutei. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate, fiind preşedintele Asociaţiei Culturale Kitharalogos, inițiator și director artistic al Festivalului International “Serile de chitară”, ajuns în 2015 la cea de-a cincea ediție.
În prezent, este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti. A absolvit cursurile de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, Marea Britanie, iar în anul 2008 şi-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez.
„Apare frecvent în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale din ţară, unde contribuie la descoperirea şi recompensarea tinerilor muzicieni. În 2013 şi 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vară ale “Academiei Sighişoara”, iar în iunie 2014, în urma turneului de concerte și conferințe desfășurat în cinci orașe, a lansat CD-ul intitulat „Nocturne şi dansuri”, cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi, aparţinând unor creatori ca: Bach, Britten şi Takemitsu. În anul 2015 a susținut Turneul Național „Armonii pascale”, împreună cu actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu. În luna iulie 2016 a fost profesor invitat al Academiei ICon Arts de la Sibiu.”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Culturale “Pro Valores”.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu