Trupa timișoreană JazzyBIT, în legendarul club de jazz Pizza Express

Trupa timișoreană JazzyBIT, în legendarul club de jazz Pizza Express
31 mai 2018 Printează articolul

Trupa timișoreană JazzyBIT va putea fi ascultată chiar în legendarul club de jazz Pizza Express. Trio-ul JazzyBIT, una dintre cele mai apreciate şi mai ascultate trupe românești de jazz, debutează, în 4 iunie 2018, la celebrul club de jazz londonez Pizza Express. Trupa timişoreană va susţine un concert sprijinit de Institutul Cultural Român din Londra.

JazzyBIT este format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) şi s-a format în 2012. Până în present, cei trei muzicieni au lansat două albume: „Touch the Sky” (2014) şi „Horizon” (2016). De-a lungul anilor, trupa JazzyBIT a primit numeroase premii și distincții în România și în afara țării, concertând în nouă țări şi pe două continente, în cadrul unora dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume.

Premii şi concerte internaţionale

În 2013, JazzyBIT a câștigat premiul pentru debut al Fundației „Muzza” din București, iar în 2017, membrii grupului au fost desemnaţi de către Fundaţia Culturală Jazz Banat, „muzicienii anului”.

Primul concert britanic al trupei va avea loc în prestigiosul Pizza Express Jazz Club din cartierul londonez Soho, care din 1976, anul înfiinţării sale, a găzduit mii de muzicieni de talie mondială.

Notorietatea clubului londonez nu este deloc de neglijat. În 2016 și 2017 clubul a fost desemnat, în cadrul London Lifestyle Awards, „Clubul Anului”, iar revista Downbeat l-a numit „unul dintre cele mai bune cluburi de jazz din lume”.

Până acum, clubul a găzduit concerte susținute de Norah Jones, Amy Winehouse, Gregory Porter, Benny Carter, Rick Wakeman și Brad Mehldau, printre alții.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu