Trei zile, Sibiul îmbracă iarăşi haina Festivalului medieval

Trei zile, Sibiul îmbracă iarăşi haina Festivalului medieval
18 august 2017 Printează articolul

Ultimul week-end al acestei veri înseamnă, la Sibiu, Festivalul Medieval „Cetăţi transilvane”, astfel că timp de trei zile Sibiul îmbracă iarăşi haina Festivalului medieval. Deja sunt 17 ani de când această manifestare are loc în centrul istoric al oraşului.

Aşa că aţi face bine de pe acum să vă notaţi în carneţelul de vacanţă zilele de 25, 26 şi 27 august. Sibiul vă aşteaptă cu un festival unic în România. Zeci de mii de turişti au fost, la ultimele 16 ediţii, martori ai unui adevărat regal de istorie reconstituită în cele mai neaşteptate simboluri ale sale.

Ca de fiecare dată, şi în acest an manifestarea va debuta cu parada personajelor medievale. Participanţii, artişti şi cei din public, vor purta, evident, costume de epocă.

Pentru toate gusturile

Programul este variat, de la concerte de muzică medievală, animaţii stradale, lupte în plină stradă, ca reconstituire a modalităţii de luptă, asta e clar, întreceri cavalereşti, spectacole de teatru susţinute de actori profesionişti şi amatori, dans, expoziţii de fotografie, la ateliere meşteşugăreşti şi iarmarocul medieval. Meşteri şi artizani din toată ţara vin la iarmarocul medieval cu lucrările lor.

La fel de interesantă este prezenţa calfelor călătoare. Sunt meşteri din toate colţurile Europei care aduc cu ei nu numai rodul migalei lor, dar şi legendele din fiecare ţară în parte, pe unde au trecut de-a lungul timpului.

Secţiune specială pentru copii

O secţiune specială a programului Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane“ Sibiu este dedicată copiilor. Pe parcursul dimineţii, în zilele de sâmbătă, 30 august şi duminică, 31 august, celor mici le vor fi prezentate spectacole de teatru sau dans special create pentru ei. Este vorba despre spectacolul de dans „Dumbrava veseliei“, spectacol cu şi pentru copii şi spectacolele de teatru profesionist, susţinute de Compania de Teatru Interactiv Bucureşti – „Scăpărătoarea“ şi „Groaznicele peripeţii ale lui Dovlecel“.

Sursa foto: http://fmct.ro

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu