Târgul ”Gustos. Românesc”, realizat de universitari

Târgul ”Gustos. Românesc”, realizat de universitari
15 aprilie 2016 Printează articolul

Cum Sărbătorile Pascale se apropie cu repeziciune, în 22 aprilie, la Sibiu, va avea loc primul târg de produse tradiţionale realizate exclusiv de absolvenţi ai Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) și de cei ai Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB), adică Târgul ”Gustos. Românesc” va fi realizat de universitari. Dacă până acum eram obişnuiţi cu produsele tradiţionale prezentate de săteni din diverse zone ale ţării, acum târgul vine cu o noutate absolută. Este o ocazie excelentă de a vedea şi ce a învăţat tânăra generaţie. Putem vedea nu doar noi, ci şi absolvenţii înşişi, ce au învăţat şi dacă pot concura cu părinţii lor.

La Sibiu, târgul va avea loc în curtea Facultăţii de Drept

Târgul ”Gustos. Românesc”, realizat de universitari

Târgul realizat de absolvenţi, numit ”Gustos. Românesc”, va fi deschis în 22 aprilie, la Sibiu, urmând ca apoi să ajungă și în București.
La Sibiu, Târgul ”Gustos. Românesc” se va desfășura în curtea Facultății de Drept, lângă Sala Sporturilor Transilvania, între orele 14,00-18,00. Cei care vor fi prin zonă şi vor dori vor putea cumpăra de la Târgul ”Gustos. Românesc” produse preparate după rețete tradiționale – lactate, preparate tradiționale de mangaliță, produse din pește dar și preparate vegetale (zacuscă, tocană de legume etc.) – realizate sută la sută de producători autohtoni.

Târgul, un eveniment periodic

„Dorim ca acest eveniment să devină unul periodic, odată pe lună și sperăm ca sibienii să aprecieze produsele”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.
Târgul ”Gustos. Românesc” este un produs al inițiativei celor două instituții de învățământ superior, în urma căreia aproximativ 50 de foști studenți ai ULBS și USAMVB au înființat Asociația Alumni. Prin intermediul acesteia se continuă parteneriatul cu universitățile şi toți cei care fac parte din această asociație desfășoară, în prezent, afaceri în domeniile agricol, zootehnie, piscicultură, prelucrarea produselor agricole, agroturism și apicultură,

Lanţuri de magazine

„Această colaborare dintre absolvenți și universități este o continuare a viziunii și a necesității mediului academic de a fi în permanentă legătură cu mediul economic, cu viața reală. Este deosebit de important pentru noi să vedem că se pot naște astfel de parteneriate prin care nu avem decât de câștigat cu toții”, a mai spus rectorul Bondrea.
Prin intermediul Asociației Alumni, companiile conduse de foștii studenți și cele două universități (ULBS și USAMVB) ar urma să devină parteneri în accesarea și implementarea proiectelor europene, dar și pentru deschiderea unor lanțuri de magazine care să comercializeze exclusiv produsele autohtone realizate de membrii asociației. Magazinele ar urma să funcţioneze la Sibiu şi Bucureşti, apoi şi în alte oraşe din ţară.
Târgul ”Gustos. Românesc” se desfășoară în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu