Studenţii la Medicină vor rezidenţiat cu subiecte unice

Studenţii la Medicină vor rezidenţiat cu subiecte unice
23 februarie 2016 Printează articolul

Studenţii la Medicină au cerut Ministerului Sănătăţii ca, anul acesta, concursul de rezidenţiat să fie organizat la fel ca în anii trecuți, decentralizat, în cele 6 centre universitare cu tradiție: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş Cadariu, s-a întâlnit miercuri, 23 februarie, cu reprezentanții Federației Asociațiilor Studenților la Medicină din România, pentru a discuta mai multe aspecte legate de modul în care va fi organizat, în toamna acestui an, concursul de intrare în Rezidențiat pe post și loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Studenții la Medicină au mai solicitat subiecte unice în toate cele 6 centre, iar Comisia de elaborare a acestora să fie stabilită la nivel național și alcătuită din membrii celor 6 universități. Subiectele vor fi elaborate din Compendiul nou aprobat.
În urma discuţiilor, s-a mai convenit ca tematica de concurs să fie comunicată de către Ministerul Sănătății pe pagina de web a instituției (www.ms.ro) și prin publicația de specialitate Viața Medicală, în cel mai scurt timp.

Studenții i-au mai solicitat ministrului Sănătăţii ca repartiția concurenților să se facă pe fiecare centru, în funcție de punctajul descrescător și, după acest proces, aceștia să poată opta și pentru locurile rămase neocupate la nivel național, în urma unei repartiții conform unui clasament național. Cele două părţi au mai convenit ca, la înscriere, candidatul să semneze o declarație prin care își exprimă acordul cu privire la noile condiții de organizare și desfășurare a concursului.
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a anunţat că, în principiu, este de acord cu toate solicitările Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină din România, însă a dorit ca toate acestea să fie menţionate în scris.

La începutul lunii februarie a acestui an, studenţii la Medicină au ameninţat cu proteste dacă nu se aduc clarificări privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat 2016, după ce a apărut zvonul că aceasta s-ar fi schimbat pe ultima sută de metri. De asemenea, studenţii au mai cerut ca Rezidenţiatul să fie susţinut în continuare în şase centre.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu