Nu scăpăm de vremea rea. Ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice

Nu scăpăm de vremea rea. Ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice
22 iunie 2020 Printează articolul

Nici vremea nu ţine cu noi, astfel că mici şanse să scăpăm curând de timpul urât de afară. Aproape toată săptămâna vom avea o vreme rea, caracterizată de ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice.

Cod portocaliu

Până mâine dimineaţă, la ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Cod galben

Tot până mâine, la ora 10:00, în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

De marţi până joi, cod galben de ploi în toată ţara

În intervalul 23 iunie, ora 10:00 – 25 iunie, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

Nici Bucureştiul nu scapă de ploi

Ploi vor fi pe toată linia, astfel că nici Capitala nu va face excepţie. Conform specialiştilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până joi, 25  iunie 2020, ora 10:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. În tot intervalul de prognoză, adică între 22 şi 25 iunie, se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor depăși 15…25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26…28 de grade, iar cele minime de 15 și 17 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza zilnic prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

 

 

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu