Studenții căminiști sibieni au intrat în atmosfera Crăciunului

Studenții căminiști sibieni au intrat în atmosfera Crăciunului
25 noiembrie 2015 Printează articolul

Cu o lună înainte de Ajunul Crăciunului, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a organizat a doua ediție a evenimentului ”Parfum de Crăciun în fiecare Cămin”. Intrarea studenților din caminele ULBS în atmosfera magică a Sărbătorilor de iarnă nu se putea face decât cu colinde, veselie și multă bună dispoziție. Evident, nu au lipsit nici gogoșile, merele coapte și plăcinta cu mere, apreciate la unison de toți cei prezenți.

Studente transformate în gospodine

Cele mai harnice dintre studente și-au pus șorțul de gospodine și au intrat în bucătărie. Timp de câteva ore, ele au pregătit pentru colegii și colegele lor bunătăți după rețete învățate de la bunici. ”Rețeta de gogoși am învățat-o de la mama, dar bunica este cea care ne-a transmis secretul”, spune Anca, studentă la Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate. ”Asistentă” i-a fost colega de facultate, Alexandra, cea care a fost ”responsabilă” de coptul merelor cu scorțișoară și rom.
DSC_7402
Între timp, ceilalți colegi s-au ocupat de împodobitul căminelor și brazilor, parcul din fața clădirilor find inundat de lumina caldă a beculețelor. Studenții au beneficiat de tot ajutorul administratorilor căminelor și directorului general administrativ adjunct al ULBS, conf. univ. Ramona Todericiu. La sărbătoarea studenților a fost prezent și prof. univ. Ioan Bondrea, rectorul universității sibiene, care a colindat și a împodobit bradul împreună cu studenții. Sărbătoarea din cămine nu i-a lăsat indiferenți nici pe studenții străini de la ULSB, care chiar au pregătit un program de colinde. Apoi, laolaltă cu colegii lor români, s-au înfruptat din gogoși și plăcinta cu mere și și-au făcut sefie-uri cu bradul de Crăciun. DSC_7548

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu