„Student bun de Crăciun”, la Universitatea din București

„Student bun de Crăciun”, la Universitatea din București
07 decembrie 2015 Printează articolul

Asociațiile studențești din cadrul Universității din București (UB) au demarat și anul acesta campania caritabilă „Student bun de Crăciun”. În cadrul campaniei, zeci de copii, dar și persoane nevoiașe vor beneficia de daruri ce vor consta în alimente, dulciuri, jucării și alte donații, se spune într-un comunicat al Universităţii din Bucureşti.
Campania „Student bun de Crăciun”, care a ajuns la a șasea ediție, reunește mai multe evenimente sociale și caritabile organizate de studenţii Universităţii din Bucureşti, precum: strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăţi sau din centrele de plasament, colectarea și împărţirea cadourilor pentru persoanele nevoiașe.
Asociații studențești din cadrul UB și-au făcut publice campaniile umanitare pe care le vor desfășura. Printre campaniile organizate se numără:
„După Datini, Colindăm”
Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO), din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, organizează cea de-a cincea ediţie a Concertului de colinde cu scop caritabil „După datini, colindăm”.
Concertul va avea loc luni, 14 decembrie 2015, de la ora 18:00, la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22) și va fi susținut de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române și Corul Cantus Domini al Asociaţiei Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO). Intrarea la concert este liberă.
Banii obținuți vor fi donați către Centrul de Îngrijiri Paleative Sf. Nectarie, din cadrul Fundaţiei „Bucuria ajutorului”.
Serata de Crăciun
Proiectul caritabil Serata de Crăciun are drept obiectiv implicarea studenților și a cadrelor universitare din Facultatea de Istorie a Universității din București în strângerea de fonduri. Banii obținuți vor fi folosiți pentru cumpărarea de cadouri pentru copiii de la Centrul de Plasament „Pinocchio”. În cadrul evenimentului vor fi organizate târguri de Crăciun în cadrul facultății, o licitație cu obiecte donate și o petrecere. Sunt, de asemenea, binevenite donațiile constând în jucării, cărți, materiale educative, cât și în bani pentru produse alimentare (dulciuri, fructe). Donațiile pot fi făcute până pe 10 decembrie la Facultatea de Istorie, în holul de la etajul I, în intervalul orar 10:00-18:00.
„Fii și tu spiriduș!”
Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București organizează marți, 15 decembrie 2015, evenimentul caritabil „Fii și tu spiriduș!” în vederea strângerii de haine, jucării, rechizite, cărți și alte donații pentru copiii instituționalizați. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Fizică (Str. Atomiștilor nr. 405), de la ora 20:00.
„Artă-n dar”
Între 7 şi 10 decembrie, Asociația Studenților la Matematică și Informatică organizează o serie de evenimente umanitare în vederea strângerii de fonduri, ce vor fi donate unui caz social.
Sunt programate următoarele patru evenimente:
• Seara de Teatru – 7 decembrie, ora 20:00, Colegiul Național „Gh. Șincai” din București. • Seara de Boardgames – 8 decembrie, ora 20:00, Have a Cigar Pub;
• Seara de Stand-up – 9 decembrie, ora 19:00, Racing Pub; • Seara de muzică – 10 decembrie, ora 22:00, Racing Pub. Donațiile se fac zilnic în holul Facultății de Matematică (Str. Academiei, nr. 14), unde voluntarii își așteaptă vizitatorii cu prăjituri, ceai, cafea, ciocolată caldă, brățări și alte obiecte lucrate manual.
„Operațiunea Moș Crăciun”
Asociația Studenților Biologi recrutează „spiriduși” pentru a le aduce bucurie celor mici.
În cadrul campaniei, pot fi donate haine, rechizite, încălțăminte, jucării, bani, pentru ajutorarea a 50 de copii din familii nevoiașe care se află sub ocrotirea Parohiei Rodica Moșoiu din sectorul 2, București. Donațiile se fac zilnic la sediul Facultății de Biologie (Splaiul Independenței, nr. 91-95, sala 6, subsol).
Elsa Christmas Charity
De Crăciun, Asociația Studenților în Drept (ELSA) invită studenții și toți oamenii mărinimoși să doneze haine, cărţi, jucării, bani și alte cadouri pentru a fi dăruite copiilor nevoiași din satul Izvoru, comuna Gogoșari, județul Giurgiu. Voluntarii asociației primesc donații zilnic, între orele 10:00 – 20:00, în fața Aulei Magna a Facultății de Drept (Bd. Kogălniceanu, nr. 36-46).

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu