Staţie de colectare selectivă a deşeurilor în Militari

Staţie de colectare selectivă a deşeurilor în Militari
08 martie 2016 Printează articolul

Bucureştenii din Sectorul 6 şi nu numai se pot debarasa de ambalajele din locuinţe. Acest lucru se poate face prin intermediul unei noi staţii de colectare selectivă a deșeurilor amplasată în cartierul Militari.

De vineri, 4 martie a.c., în parcarea hypermarketului Cora Lujerului a fost deschisă o nouă staţie de colectare selectivă SIGUREC. Potrivit Primăriei Sectorului 6, bucureştenii pot aduce aici ambalajele pe care le strâng în locuinţe: plastic, hârtie, sticlă şi aluminiu. În schimbul acestora, primesc tichete valorice cu ajutorul cărora pot face, ulterior, cumpărături. Valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valorează 3 bani, un kg de hârtie sau carton 11 bani, iar sticla este 1 ban. În Sectorul 6 există aproape 300 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje, graţie unui parteneriat între Primărie şi societatea de salubrizare.

Aplicaţia mobilă

SIGUREC înseamnă colectare selectivă pentru toate tipurile de deşeuri reciclabile, recompensă pe loc sub forma voucherelor de cumpărături şi logistică pentru trimiterea deşeurilor pe cel mai scurt drum în fabricile de reciclare partenere în proiect.
Cu aplicația SIGUREC, puteţi chema acasă SIGUREC Mobil, primul taxi gratuit de reciclare. În plus, SIGUREC vă monitorizează performanțele personale de reciclare și vă premiază. De la primele deșeuri pe care le reciclaţi cu soluțiile inteligente SIGUREC, aplicația văi calculează contribuția la micșorarea amprentei de carbon în funcție de cantitatea și tipul deșeurilor și astfel intraţi în cursa pentru premiile verzi: 2000 de seturi de sacoșe pentru colectarea deseurilor, 15 biciclete Pegas, 3 tablete iPad mini, 2 trotinete electrice E-twow, 2 telefoane iPhone 6 și marele premiu, o mașina Toyota Yaris Hybrid.

Ce puteţi face în aplicație

• Vă creaţi un profil personal de reciclator
• Chemaţi acasă SIGUREC Mobil, primul serviciu gratuit de ridicare a deșeurilor
• Aveţi acces la istoricul personal de colectare la aparatele inteligente SIGUREC
• Vedeţi cu cât reduceţi amprenta de carbon, în funcție de cât și cum colectaţi
• Vă înscrieţi în competiția SIGUR Reciclez!
• Vedeţi harta locațiilor SIGUREC

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu