Stare de alertă în Sănătate: Creşte numărul deceselor mamelor

Stare de alertă în Sănătate: Creşte numărul deceselor mamelor
22 octombrie 2017 Printează articolul

În loc să introducă obligativitatea vaccinării, guvernanții ar trebui să țină seama de starea de alertă în sănătate. Anume de faptul că crește numărul deceselor mamelor.

World Vision România publică un studiu alarmant despre numărul foarte mare de femei din ţara noastră care mor în momentul în care dau naştere unui copil. Statistica arată că la 100.000 de naşteri au loc 19 decese. Acest fapt plasează România pe un deloc onorant prim loc în Uniunea Europeană.

Adevărate drame

Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât cifrele mortalităţii s-au dublat practic pe parcurusl anului 2017, în comparaţie cu anul trecut.  În 2016 se înregistrau nouă decese ale femeilor la 100.000 de naşteri. Dramele de acest fel erau şi mai mari în primii zece ani de după 1990. Atunci se înregistrau 33 de decese ale femeilor la 100.000 de naşteri. După anul 2000, cifrele acestea au scăzut şi se părea că intrăm pe un făgaş bun. Numai că ceea ce se întâmplă în 2017 dă peste cap toate calculele.

Multe adolescente gravide

De unde vin aceste probleme? Autorii studiului încearcă nişte răspunsuri. Unul dintre ele e legat de numărul mare de fete tinere care rămân gravide. Şi când spunem tinere înseamnă sub 19 ani. Numai anul trecut, conform altor statistici, 25.000 de tinere au rămas însărcinate. Dintre acestea, 647 aveau sub 15 ani. Se ştie că sarcina la vârste atât de mici poate să însemne complicaţii şi pentru mamă, şi pentru făt. Ca să nu mai spunem că în 2016 au fost 6.000 de întreruperi de sarcină făcute de adolescente. Din punctul acesta de vedere nu mai e o noutate, de mulţi ani încoace, anume că România e pe un loc fruntaş în Europa la numărul de adolescente care rămâ gravide.

Lipsa de educaţie

Dar să ne întoarcem la problema femeilor care mor în momentul în care dau naştere unui copil. Specialiştii mai spun un lucru care arată starea gravă a sistemului de sănătate românesc. Una din cinci gravide nu se înscrie la un medic, să fie luată în evidenţă pe timpul sarcinii. De aici putem trage concluzia că respectiva gravidă nici măcar nu face analize, să vadă cum evoluează starea sa de sănătate, dar şi a fătului. Această situaţie are, în opinia World Vision, două cauze principale. Una ţine de lipsa educaţiei, alta de lispa cabinetelor medicale, în special în mediul rural. Dar Guvernul moare după vaccinarea obligatorie, cu orice preț, că doar nu trebuie să moară companiile farmaceutice producătoare de vacinuri. Un guvern care se vede că face jocurile străinătății, nu ale propriului popor. Jalnic!

Semnalul de alarmă a fost tras. Din păcate, sigur nu o să vedem că autorităţile vor face ceva pentru a se stopa acest periculos fenomen.

 

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu