Soluţii pentru deblocarea traficului la Piaţa Sudului

Soluţii pentru deblocarea traficului la Piaţa Sudului
03 martie 2016 Printează articolul

Autorităţile locale din Sectorul 4 au anunţat că au identificat soluția pentru fluidizarea traficului rutier în zona intersecţiei Piaţa Sudului, care este, de o lungă perioadă de timp, sufocată de interminabilele lucrări la pasajul subteran.
Edilul Sectorului 4 s-a adresat Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Municipalităţii, solicitând redeschiderea temporară a unor rute alternative -străzile Cărăruia şi Intrarea Urcuşului – care pot prelua parte din circulaţie în regim sens unic, urmând să fie practicabile de luni până vineri. De asemenea, acestea vor fi restricţionate traficului greu, urmând ca primăria să realizeze reabilitarea străzilor şi a trotuarelor din zona străzii Mărţişor, cu amenjarea de locuri de parcare care să degreveze benzile pe un sens. Potrivit anunţului Primăriei Sector 4, lucrările vor demara luni, 7 martie.

Scandal între primării

Lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului au încăierat autorităţile din Bucureşti. Primăria sectorului 4 a acuzat Primăria Capitalei că nu face altceva decât să îngreuneze şi mai mult traficul în zonă, fără a ţine cont de soluţiile de decongestionare a acestuia. Breteaua de circulație și trotuarul aferent de pe Calea Văcărești, din dreptul benzinăriei Mol – în sensul de mers spre B-dul C-tin Brâncoveanu – sunt blocate timp de 30 de zile, începând cu data de 20 februarie, pentru efectuarea unor lucrări de amenajare a zonei pietonale, pentru montarea stâlpilor comuni pentru iluminat public și susținerea rețelei electrice a mijloacelor de transport public. De asemenea, se mai construiesc doi pereți mulați care întregesc linia pereților mulați pentru rampa de la Calea Văcărești și se construiește breteaua numărul 3 a pasajului rutier. Traficul rutier se desfășoară în continuare pe Calea Văcărești, pe patru benzi de circulație, câte două pe sens, în dreptul intersecției de la Piața Sudului.

Ce presupune proiectul

Lucrarea de la Piaţa Sudului, al cărei beneficiar este Primăria Municipiului Bucureşti, presupune realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile şi a patru pasaje pietonale în intersecţie. Se realizează o legătură pietonală prin pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şos. Olteniţei. Proiectul mai presupune lucrări de modernizare a carosabilului şi trotuarelor în intersecţia Calea Văcăreşti – Şos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie, dar şi realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe str. Niţu Vasile. De asemenea, se modernizează şi se reconfigurează reţelele de utilităţi din zona pasajului (energie electrică, alimentare cu apă, canalizare, iluminat) şi se reface linia de tramvai existentă atât pe Calea Văcăreşti, cât şi pe Şoseaua Olteniţei.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu