Simona Halep, în finala turneului WTA de la Doha

Simona Halep, în finala turneului WTA de la Doha
15 februarie 2019 Printează articolul

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Doha. Simona a avut o revenire de senzaţie, în setul decisiv, în meciul cu ucraineanca Elina Svitolina. Simona Halep sau „Simonica”, aşa cum o alintă constănţenii ei, locul 3 WTA și favorită principală, s-a calificat astăzi în finala turneului WTA de la Doha, turneu dotat cu premii totale de 916.131 dolari. Românca a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (locul 7 WTA) cu 6-3, 3-6, 6-4, după mai bine de  două ore de joc. În setul decisiv, Svitolina a condus cu 3-0 și 4-1, dar Simona a revenit și s-a calificat în cea de-a 34-a finală a carierei. În setul decisiv, Halep a câştigat cinci ghemuri la rând, obținând victoria în puțin peste două ore.

„Am câştigat acest meci cu inima!”, a declarat Simona la finalul confruntării cu ucraineanca Svitolina.

Egalitate în confruntările directe

După acest meci, Halep și Svitolina sunt la egalitate în confruntările directe, 4-4, după ce ucraineanca câştigase ultimele trei confruntări, cea mai recentă anul trecut în finala de la Roma, cu 6-0, 6-4.

Simona Halep a câștigat trofeul la Doha în 2014 şi a fost semifinalistă anul trecut, când a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări.

În finala de sâmbătă, Simona va juca împotriva  învingătoarei dintre germanca Angelique Kerber şi belgianca Elise Mertens.

După această victorie, Simona Halep şi-a adăugat un cec de 84.850 de dolari şi 305 puncte WTA.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/simonahalep/
  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu